≫ 

Kako god da okreneš, muškarci su gori vozači od žena

Muškarci ukupno ne poštuju ograničenja brzine u čak 94 odsto više slučajeva nego žene

  • 12
Agresivna vožnja, svađanje, nasilje Foto: Shutterstock

Vožnja nedozvoljenom i neadekvatnim brzinom jedan je od najvećih uzroka smrti u saobraćajuNedavno objavljeni rezultati istražvanja, koje su u Velikoj Britaniji sprovele osiguravajuće kuće, pokazalo je da su u svakoj starosnoj grupi ispitanih muškarci ti koji mnogo češče prekoračuju ograničenje brzine.

Ubedljivo najgori su mladi vozači, početnici (između 16 i 18 godina), kod kojih je broj prekršaja 130 odsto veći nego kod žena vozača iz iste strosne grupe.

Muškarci nastavljaju sa takvim ponašanjem za volanom sve do svojih tridesetih, kada je razlika u odonosu na žene vozače veća za 32 odsto.

U proseku, muškarci ukupno ne poštuju ograničenja brzine u čak 94 odsto više slučajeva nego žene. Kuriozitet su žene u četrsedetim godinama, kod kojih je zabeleženo dva odsto više prekršaja nego kod muškarace iste starosne grupe.

Tokom istraživnaja nisu korišćene tradicionalne metode, kako što je anketa, već svojevrsne "crne kutije", koje beleže brzinu kretanja, vreme i period dana tokom vožnje, pređenu kilometražu i stil vožnje vozača. Kutija analizira ubrzanje, kočenje, ukupno pređene kilometre i zaustavljanja za odmor tokom dugih putovanja, piše Express.

Uskladišteni podaci prenose se putem SIM kartice, i potom se analiziraju na lokaciji na kojoj su sakupljeni. Osnovni cilj upotrebe ovog sistema je pomoć prilikom odeđivanja popousta na premije osiguranja.

Video: Tantalove muke: Neko bi ovde uparkirao šleper, ali ovaj dekica ne uspeva ni smarta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvele

    25. jun 2020 | 15:17

    Nema šanse , što žena koja je malo smotana u gužvi zna da napravi haos vi niste svesni ma ajde bre....

  • Bokibk1

    25. jun 2020 | 15:34

    Mog drugara zena je zvala i rekla mu sledece.Ljubavi upalila mi se neka plava riba lampica.A ona je ustvari upalila duga svetla a da to nije ni znala....toliko o tome

  • Kole

    25. jun 2020 | 12:31

    To sto voze preko ogranicenja nije mjerilo da su losi vozaci nego neodgovorni. Koliko je ko dobar vozac vidi se na raskrsnici, pri prestrojavanju, okretanju, kretanju pod rucnom i najvaznije parkiranju. Vecina zena ne zna da pravilno parkira auto, pogotovo bocno parkiranje. Ima i muskaraca koji to ne znaju ali manje. Da ne spominjem da se ne znaju sluziti svim komandama u autu kao grijac zadnje sajbe, da upale maglenke kad je magla itd.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA