≫ 

Ni nalik prethodniku: Citroën predstavio novi C4

Iako stil novog C4 u upućuje na veće terence sa karoserijom u obliku kupea, Citroënov kompakt u ponudi nema verziju sa pogonom na sva četiri točka

  • 0
Citroën C4 Foto: Citroën

Francuski Citroën upravo je predstavio naslednika svog uspešnog modela srednje klase C4, koji će u novoj generaciji imati verzije sa klasičnim SUS motorima, kao i potpuno električnu verziju ë-C4.

U odnosu na prethodne generacije, automobil je u priličnoj meri konceptualno transformisan, pa je u potpunosti poprimio odlike SUV-krosover kupea na šta ukazuje linija karoserije, visina od tla, kao i zaštitni stilski elementi karoserije. Iako stil novog C4 u velikoj meri upućuje na veće terence sa karoserijom u obliku kupea, novi Citroënov kompakt u ponudi nema verziju sa pogonom na sva četiri točka.

Što se pogona tiče, paleta motora počinje trocilindričnim turbobenzincem zapremine 1,2 litra sa 100 "konja", uparenim sa šestostepenim manuelnim menjačem. Snažnija verzija istog motora (130KS) dostupna je i sa osmostepenim automatikom, koji dolazi i kao jedina opcija uz najsnažniji benzinski motor od (155KS). Tu su i HDi dizelaši sa 110 i 130KS.

Električnu verzija Citroën ë-C4 koju pokreće elektromotor snage 100kW (136 KS) sa obrtnim momentom od 260Nm. Ovaj agregat električnom C4 omogućava da do 100km/h ubrza za 9,7 seundi, dok mu je maksimalna brzina ograničena na 150km/h. Baterija kapaciteta 50kWh obezbeđuje voznu autonomiju od 350 kilometara.

Za potpuno punjenje baterija putem standardnog kućnog priključka, potreban je čitav dan. Međutim, ukoliko se koristi brzi punjač od 100kW, onda je dovoljno samo 30 minuta da baterije bude napunjena do 80 odsto kapaciteta.

Dužina automobila iznosi 4,36 metara, sa međuosovinskim rastojanjem od 2,67. Novi C4 je visok 1,52 i širok 1,8 metra i ima klirens od 156 milimetara. Odlikuje ga prtljažnik zapremine 380 litara, koji se obaranjem zadnjih sedišta povećava na 1.250 litara.

Unutrašnjost je dobila nove digitalne instrumente sa velikim ekranom na dodir i novu centralnu konzolu.

Kupcima je na raspolaganju čak 31 varijacija boja eksterijera i šest različitih boja enterijera, kao više aluminijumskih naplataka različitog dizajna od 16, 17 ili 18 inča, kao i staklreni panoramski krov.

Cena novog Citroena C4 biće poznata u septembru, kada će početi i da se primaju porudžbine za ovaj model.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA