≫ 

5 kružnih tokova u jednom: U poređenju sa "engleskom Slavijom", naša deluje smešno!

Kružni tok u Svindonu vozači su više puta proglašavli za najgori u Velikoj Britaniji

  • 3
Kružni tok, Svindon Printscreen: YouTube/Left Turn Adventures

Za početnike za volanom, ali često i za nešto iskusnije vozače, kružni tok na beogradskom trgu Slavija ume da predstavlja pravu noćnu moru. Zato mnogi i tvrde sa si u Beogradu naučio da voziš "tek kada savladaš Slaviju".

Izgleda da i Englezi imaju sličan "problem", i to, čini se, prilično ozbiljniji od naše Slavije. Iako gradić Svindon, u jugozapadnoj Engleskoj, i nije baš nešto naročito poznat, njegov neverovatno komplikovani kružni tok postao je svojevrsna svetska saobraćajna atrakcija.

I to zbog svoje, gotovo neverovatne, složenosti. Ovde je, naime, pet manjih kružnih tokova uklopljno u jedan veliki kružni tok. Iako i sam pogled na njega u glavi stvara potpunu konfuziju, izgleda da sve to ipak nekako funkcioniše.

Od kako je izgrađen 1972. godine, kružni tok u Svindonu je više puta od strane vozača proglašavan za najgori u Velikoj Britaniji. Gotovo svakoga dana, bez izuzetka, bar neko završi krećući se u pogrešnom smeru od onoga kojim je krenuo.

Pogledajte u videu kako sve to izgleda, pa ćete verovatno i sami zaključiti da naša Slavija, naspram engleske, uopšte ne deluje toliko komplikovano!

Video: Srbi, naučite kako se vozi u kružnom toku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    3. jul 2020 | 15:30

    U Srbiji da ima ovakav kruzni tok najvise bi bilo udesa hahah

  • Aca

    3. jul 2020 | 21:34

    Mogu da zamislim moju sestru, veliki je panicar kad vozi. Ona da udje u ovaj kruzni, za 10 godina ne bi mogla da izadje!

  • Kvazi englez na srpskom

    3. jul 2020 | 22:21

    Nikakav problem...samo postujes pravila u saobracaju. Prpoustas nadolazeca vozila sa desne strane, udjes u drugi kruzni i nastavis dalhe ako nema nikoga sa desne strane....prosto kao pasilj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA