Možda ste kupili BMW sa grejačima sedišta, ali ćete grejanje ubuduće morati dodatno da plaćate

Opcije, kao što su grejanje sedišta ili adaptivni tempomat, bile bi dostupne u vozilima, ali vlasnici ne bi mogli da ih koriste ako ne plaćaju pretplatu

  • 21
BMW 4 Coupe

Foto: BMW

Čuveni bavarski proizvođač automobila objavio je svoje planove za uvođenje modela pretplate na određene opcije, što dosada nismo imali prilike da viđamo kada su automobili u pitanju.

U BMW-u nameravaju da počnu da naplaćuju korišćenje određenih opcija u svojim vozilima. Kupcima bi takve opcije postale dostupne mesec ili tri meseca nakon kupovine, a ako budu želeli da nastave da ih koriste, moraće da plate pretplatu.

BMW 4 Coupe

Foto: BMW

Opcije na koje će vlasnici automobila moći da se pretplate su grejanje sedišta, adaptivni tempomat, automatsko paljenje dugih svetala i slično. One bi, inače, bile dostupne u automobilima, ali ako vlasnici ne bi plaćali pretplatu, ne bi mogli da ih koriste.

Pretplata bi mogla da se plaća na period od samo nekoliko meseci ili nekoliko godina, pa bi kupci novog vozila mogli npr. uslugu grejanja sedišta da plaćaju samo tokom zimskih meseci. U BMW-u tvrde da je ovo rešenje koje kupcima nudi "finansijsku fleksibilnost".

Ovde se postavlja se pitanje koliko će kupci ionako već skupih automobila prihvatiti da "izađu u susret" ovoj želji BMW-a za dodatnim profitom, i želeti dodatno da plaćaju ono što su već kupili i što je njihovo.

Ovde je, međutim, zanimljivo to što će plaćanje dodatnih opcija omogućiti kupcima polovnih automobila, kada vozila sa mogućnošću pretplate to postanu, da uz plaćanje pretplate počnu da koristiti dodatne mogućnost koje prethodni vlasnik nije koristio.

BMW 4 Coupe

Foto: BMW

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dzoni

    4. jul 2020 | 21:31

    Umesto da to grejanje platis 1000 eura oni bi da za pet godina pretplate uzmu 3000 eura , e pa malo ce vam ta finansijska fleksibilnsot koju nudite kroz propali marketing verovatno proci samo kod debila

  • Bo

    4. jul 2020 | 15:23

    Kakva glupost. Em platis, em. Opet da platis. A mozda ko kupi ima novca, pa mu sve jedno.

  • Krle

    4. jul 2020 | 16:56

    Ovo nije trebalo BMW, ukanalise se!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA