≫ 

Veliki 5G Audi na struju stiže već 2024.

Audi će na razvoju platforme za A9 e-tron sarađivati sa Porscheom, a kao njegova osnova poslužiće platforma aktuelnog Porschea Taycan

  • 2
Audi A9 e-tron Printscreen: Twitter/@autocar

Audi želi da do 2024. godine u svojoj gami ima 20 potpuno električnih automobila, od kojih bi jedan trebalo da bude kruna ponude fabrike iz Ingolštata.

Luksuzna limuzina visoke klase nosiće oznaku A9 e-tron i za sada nema adekvatnog rivala u ponudi drugih proizvođača, iako svetski mediji navode da će novi veliki Audi biti direktna konkurencija budućim modelima Mercedes-Benz EQS, potpuno elektirčnom Jaguaru XJ sledeće generacije i električnim verzijama BMW-ove Serije 7.

Limuzina bi trebalo da sadrži elemente dizajna i konstrukcije koncept modela Audi Aicon iz 2017. godine.

Audi A9 e-tron, nosi fabričku oznaku E6 i još uvek se nalazi u ranoj fazi razvoja. Naravno, u planu je da autombil bude opremljen najmodernijim elektronskim sistemima I 5G mrežnom konekcijom. Planirana je i primena tehnologije proširene stvarnosti, kao i mogućnost autonomne vožnje.

I pored toga što nosi oznaku A9, novi luksuzni Audi bi po dimenzijama trebalo da se nađe između aktuelnih modela A7 Sportback i A8, gde bi spoljašnji izgled i dimenzije trebalo da budu sličnije "sedmici", dok bi enterijer trebalo da ima prostranost "osmice".

Audi će na razvoju platforme za A9 e-tron sarađivati sa Porscheom, odnosno kao njegova osnova poslužiće platforma aktuelnog Porschea Taycan. Informacije iz Audija sugerišu da će novi "veliki Audi na struju" biti veoma efikasan električni automobil.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Elektro-vozač

    7. jul 2020 | 19:37

    Odlično! Što više to bolje. Još kad bi se i kod nas setili da urade nešto (prvo vlada da olakša birokratiju a onda i preduzetnici da preduzimaju... :)

  • ime

    8. jul 2020 | 17:40

    Aaaa bilgejtsovo maslo 🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA