≫ 

Najpoznatiji Bondov automobil ponovo vozi i najskuplja je "igračka" na svetu za samo 25 srećnika

Ne treba ni sumnjati da je svaki od 25 primeraka Aston Martina DB5 Goldfinger Continuation prodat i pre nego što je napravljen, i pored cene od 3,65 miliona evra

  • 1
Aston Martin DB5 Goldfinger Continuation Foto: Aston Martin

Čuveni britanski proizviđač Aston Martin je, u okviru svog programa Continuation, "oživeo" proizvodnju svojih legendarnih modela. Tako je ovih dana kompletiran prvi primerak legendarnog modela DB5, identičnog onome iz filma "Goldfinger", trećeg nastavka serijala o Džejmsu Bondu.

Britanski proizvođač se u ovu avanturu upustio u saradnji sa produkcijskom kućom EON Productions, a ogrničena serija modela DB5, koji je prestao da se proizvodi pre 55 godina, imaće 25 primeraka.

U proizvodnju kultnog automobila uloženo je više od 4.500 sati rada, sa ciljem da se napravi što vernija replika Bondovog automobila. To znači da auto ima sve dodatke koje je imao I onaj koje je čuveni Kju napravio u filmu: rotirajuće registarske tablice, štit protiv metaka, sistem za raspršivanje ulja iz vozila i mogućnost pravljenja dimne zavese.

Tu su i mitraljezi koji iskaču iz prednjih žmigavaca (tačnije, njihove imitacije), pomenuta neprobojna barijera koja se pritiskom na dugme izdiže iza zadnjeg stakla, kao i "sekači" guma koji iskaču iz točkova automobila.

Čuveno katapultirajuće sedište nije na spisku "gedžeta", ali kupac po želji može da dobije "podižući" asimetrični deo krova, kojim se dobija otvor identičan onome kroz koji sedišete u filmu izleće.

Enterijer je potpuno verna replika originalnog filmskog Astona, sa setom komandi koji se nalaze u naslonu za ruku. Tu je i radarski ekran na centralnoj konzoli, fioka sa oružjem ispod sedišta, taster za "paljbu" u ručici menjača, kao i telefon koji se nalazi u vratima automobila.

Novi - klasični Aston Martin DB5 Goldfinger Continuation opremljen rednim šestocilindarskim motorom zapremine 4 litara, koji na zadnju osovinu prenosi oko 290 konjskih snaga, putem petostepenog manuelnog menjača.

Jedan od razloga oživljavanja kultnog filmskog automobila je, i to baš u 25 primeraka, je 25. nastavak filmske sage od tajnom agentu 007 - "No Time to Die", čija premijera je zbog pandemije korona virusa pomerena za jesen.

Osnovna cena svakog od 25 primeraka Aston Martina DB5 Goldfinger Continuation iznosi 3,65 miliona evra. I da, naravno da su svi automobili unapred rasprodati, pre i nego što će i biti proizvedeni.

Video: Prodaje se čuveni Bondov Aston Martin: Cena - prava sitnica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ĐoLe

    7. jul 2020 | 22:13

    Meni je ovo genijalno! Šteta što je malo poskupo, baš bih se igrao! 😎

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA