≫ 

Microsoft ima rešenje za oštećene gume vašeg automobila

Mnogo novih tehnologija je razvijeno kako bi naši automobili postali pametni, ali su ovaj segment programeri, koji rade na stvaranju pametnih automobile, nekako uvek zaobilazili

  • 0
Automobil, letnje gume Foto-ilustracija: pixabay.com

Čini se da je bilo samo pitanje trenutka kada će se u razvoj tehnologija koje povećavaju bezbednost u saobraćaju uključiti i velike tehnološke kompanije, kakva je Microsoft.

Tehnološki gigant je, u saradnji sa kompanijom Bridgestone, razvio aplikaciju koja bi vozačima trebalo da reši brojne probleme.

Mnogo novih tehnologija je razvijeno kako bi naši automobili postali pametni, ali su jedan segment programeri, koji rade na stvaranju pametnih automobile, nekako uvek zaobilazili.

Reč je o gumama i njihovim oštećenjima. I pored toga što postoje sistemi za nadgledanje pritiska u gumama, oštećenja pneumatika obično ne mogu da se otkriju bez pregledanja guma. Zato su Microsoft i Bridgestone ujedinili svoje snage i pronašli rešenje i tog problema, piše Engadget.

Sistem za praćenje oštećenja guma (TDMS) se povezuje sa Microsoftovom platformom (MCVP) radi identifikacije oštećenja guma u realnom vremenu i koristi algoritme za otkrivanje uzroka koji mogu uticati na oštećivanje površine guma.

TDMS koristi cloud sistem i podatke iz senzora i postojećeg hardvera, pa će moći da radi bez dodatnih nadogradnji. Osim što detektuje štetu koja se događa, sistem može da identifikuje i gde se šteta dogodila. U budućnosti će verovatno i ovakvi podaci biti korisni dodatak autonomnim vozilima, kako bi unapred mogli da predvide opasnosti na putu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA