≫ 

Dovoljan je samo jedan novčić pa da prave "zveri" od motora pokažu kako se "prede"

Kad je mašina zaista vrhunska, stari tik uvek pali...

  • 0
evro evri euro metalni novac kovanica kovanice Foto: Pixabay

Sa većinom današnjih turbo trocilindraša ovakvo nešto ne bi bilo moguće, ali za one najuglađenije sa samog vrha pnude, to ne bi trebalo da predstavalja nikakav problem.

U pitanju je Rolls Royce i njegov V12 tvin turbo motor od 6,75 litara, koji u svom poslednjem izdanju radi savršeno mirno. Njegove vibracije su toliko neosetne da bez problema može na svom bloku da balansira novčić, i pored toga što je u pitanju prava zver od 600 "konja" i 850Nm obrtnog momenta.

Pogledajte kako to izgleda:

@rollsroyceclevelandPlacing a nickel on a running Rolls-Royce engine 😱 ##fyp ##foryou ##carsoftiktok ##luxury♬ original sound - rollsroycecleveland

Međutim, za savršeno uravnotežen rad motora i ovako efektan test ne potreban V12, pa čak ni V8. Postoje i šetsocilindraši koji mogu da se pohvale ovako mirnim radom.

Ipak izgleda da veliki motori prednjače kada je ova "disciplina" u pitanju. Pogledajte kako sa novčićem "žonglira" legendarni sportista iz devedesetih BMW 850 CSi i njegov 5,7-litarski V12 sa skoro 400 konja, koji ostaje miran čak i pri turiranju.

A sličan test radila je i čuvena BBC-jeva emisija Top Gear još davne 1991. godine sa V8 motorom jednog Lexusa, samo što je, umesto novčića, na blok postavila punu čašu vode.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA