≫ 

Lepa "crnogorska peglica" u Nemačkoj skuplja nego kada je proizvedena pre 32 godine

Crvena "peglica" je u odličnom stanju, što ne treba da čudi obzirom da je prešla samo 10.560 kilometara

  • 5
Fiat 126P GL, Peglica

Foto: Printscreen/KFK-Automobile

Jedan zanimljivi oldtajmer, poreklom sa Balkana pojavio se na nemačkom tržištu. Fiat 126P GL sa registarskim tablicima Bijelog Polja, proizveden 1988. godine, prodaje se posredstvom nemačkog dilera KFK-Automobile iz Tubingena.

Lepa crvena "peglica" je u odličnom stanju, što ne treba da čudi obzirom da je prešla samo 10.560 kilometara.

Ako auto u Nemačku nije stigao na nekom šleperu, onda je prethodni vlasnik prešao samo 9.000 kilometara, pošto jer je drumska relacija od Bijelog Polja do Tubingena dugačka više od 1.500 kilometara.

Tehnika ovog "mališe" poznata je svakom poznavaocu kultnog automobila: U "repu" se nalazi dvocilindrični benzinac zapremine 652 kubika koji, razvija 24 KS. Prenos se odvija preko manuelnog menjača sa 4 stepena prenosa.

Cena ovog Fiata 126P GL u nemačkom oglasu je 3.990 evra, prenosi Radiosarajevo.ba, a to je više nego kada je nova "peglica" izašla iz Fijatove fabrike u Poljskoj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sremcica

    13. jul 2020 | 11:47

    Auto moje mladosti!Voleo sam je više nego išta

  • malena

    13. jul 2020 | 20:14

    Peglica slatkica, imala sam je jedno vreme. Htela sam od nje da napravim bagi, za zezanje preko leta, ali mi se nije dalo. Stajala u garaži jedno vreme i na kraju sam je prodala na brzinu, jer je bilo hitno da je iselim, zbog suprugovog auta. Nikada je nisam prežalila. Sad i nemam svoj auto. Kad suprugu ne treba, uzmem njegov, a kad nemam izbora, uzmem iz unirenta i vozim nešto tako malo, slatko. Valjda me upravo peglica jednom zauvek osvojila i vezala za male automobile.

  • Mihailović

    13. jul 2020 | 12:09

    Peglica prešla 10000 i nešto km i to iz CG...to bi samo naivan poverovao kada joj kilometražu može skinuti ko nema pojma o ničemu i nigde nema registrovano koliko je prešla...samo do nemačke ima preko 1000km...Kad je voziš bruji kao da voziš kosilicu,ovako je simpatična...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA