Izuzetno pristupačan automobil na struju stiže već početkom sledeće godine

Kupovina ovog automobila bi, uz subvencije države, mogla da bude veoma povoljna...

  • 5
Dacia Spring Printscreen: Twitter/@daciapagina

Izgleda da Evropa definitivno dobija svoj pristupačni automobil na električni pogon, i to koliko već početkom sledeće godine kada bi Dacia Spring trebalo da bude puštena u prodaju.

Fotografije njenog patenta, koje su se ovih dana pojavile, ukazuju da se automobil neće mnogo razlikovati u odnosu na nedavno predstavljeni koncept.

Dacia Spring Printscreen: Twitter/@daciapagina

Dacia Spring je nastala na osnovi Renaulta Kwid, modela tazvijenog za tržište Indije i Brazila. Automobil će imati dimenzije drugog Renaultaovog električnog modela, koji se proizvodi u Kini - K-ZE City i dugačka je 3,74 metra. Inače, K-ZE ima i 300l prtljažnog prostora i težinu od samo 921 kilogram.

Njegova najskuplja verzija u Kini se prodaje po ceni od oko 10.500 evra, dok je početna cena iznosi samo 8.000 evra.

Brojne evropske zemlje uvele su subvencije i podsticaje za kupovinu ekoloških vozila, pa čak i da cena novog modela Dacia Spring bude oko 15.000 ili 16.000 evra, krajnja cena bi za kupce trebalo da bude znatno niža.

Neke informacije, međutim, sugerišu da početna cena mogla čak da bude i mnogo niža, pa bi uz podsticaje mogla zaista da bude "prava sitnica".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA