≫ 

Autentični 4x4 i na hibridni pogon: Stižu novi Jeep Renegade 4xe i Jeep Compass 4xe

Pogon na sva četiri točka uvek dostupan za avanture van puta i po ekstremnom terenu....

  • 0
Jeep Compass 4xe, Jeep Renegade 4xe Foto: Jeep

Kompanija Fijat Krajsler Automobili (Fiat Chrysler Automobiles - FCA) počela je prodaju prvih Jeep plag-in hibridnih modela, Renegade 4xe i Compass 4xe, koji prema oceni samo proizvođača predstavljaju evoluciju tehnološkog i ekološkog razvoja brenda Jeep.

Renegade 4xe i Compass 4xe su prvi elektrifikovani Jeep modeli kompanije FCA dostupni u EMEA (Evropa, Srednji Istok, Afrika).

Modeli 4xe mogu biti 100 odsto električni i savršeni su za svakodnevnu gradsku vožnju zahvaljujući bateriji snage 11,4 kWh koja je uparena sa elektromotorom koji isporučuje 60 konjskih snaga za prosečnu autonomiju od 50 kilometara i nultu emisiju štetnih gasova u električnom režimu vožnje.

Oba modela su 100 odsto autentični Jeep 4x4 modeli - sa dva elektromotora koji koriste tzv. Powerloop tehnologiju. Pogon na sva četiri točka uvek dostupan za avanture van puta i po ekstremnom terenu.

Oznaka 4xe označava pojačane performanse do 240KS - maksimalnu brzinu od 130km/h u potpuno električnom režimu i 200km/h u hibridnom režimu, bolju potrošnju goriva (oko dva litra na 100km u hibridnom režimu), i ekološku odgovornost - manje od 50gr CO2 po kilometru u hibridnom režimu.

Regenerativno kočenje omogućava povraćaj kinetičke energije prilikom usporavanja ili kočenja. Ta energija se čuva u setu baterija, umesto da ispari kao toplota sa kočionih diskova.

Kompanija FCA je u julu počela da prima porudžbine za dva nova Jeep modela na većini većih evropskih tržišta, dok će oni u Jeep prodajnim salonima debitovati u septembru. Nešto kasnije će se naći i u ponudi i na ostalim tržištima.

Modeli dolaze sa tri paketa opreme - "Limited", "S" i "Trailhawk", i dva nivoa snage - 190 i 240KS.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA