≫ 

Bikovićeva moćna makina iz "Južnog vetra" je Milošev BMW M6, punokrvni trkač iz osamdesetih

Kako je jedan BMW 635 iz 1985. godine, postao M6 iz "Južnog vetra", i šta će tek da postane, saznajte iz ove priče...

  • 4
BMW M6 - "Južni vetar" Printscreen: YouTube/iDook Media

Voleli je i ne, tek sigurno se čuli, ako ne i odgledali, za seriju "Južni vetar", koja je tokom nedavnog prikazivanja stekla priličnu popularnost.

Među onima kojima se serija svidela, sigurno je bio i veliki broj ljubutelja automobila, budući da veliku ulogu u njoj imaju brojni brzi, moćni i skupoceni automobili.

A među svima njima posebno se izdvojio jedan BMW, koji po svojoj atraktivnosti i snazi ni malo ne zaostaje ostalim automobilima u seriji, iako je već odavno zašao u svoju četvrtu deceniju. Reč je o jednom posebnom BMW-u M6, sa fabričkom oznakom serije E24, čiji vlasnik je Beograđanin Miloš Stefanović.

U osnovi, to je model 635 iz 1985. godine, koga je Miloš restaurirao i dodatno modifikovao, želeći da od njega napravi pravi trkački automobil.

Umesto originalnog, ugradio mu je nešto noviji motor i snažniji motor iz BMW M5 (E34), sa početka devedesetih, zapremine 3,6 litara, čijih je osnovnih 315 "konja", izmenama i nadogradnjom kompletne elektornike, povećao na 330KS.

Spisak tehničkih i stilskih modifikacija tu tek počinje (o ostalima više saznajte iz videa), a Milošev krajnji cilj je da, kada sve završi, od svog BMW-a napravi pravi trkački automobil po standardima "Grupe A" iz 1983. godine.

Priču od Milošu i njegovom "filmskom" BMW-u, koga je u "Južnom vetru" vozio njegov imenjak Miloš Biković u ulozi Maraša, ispirčali su momci sa YouTube kanala iDook Media, u svom serijalu o istiniskim pasnioniranim zaljubljenicima u automobile.

Video: Miloš nakon Južnog vetra: Pretili su mi klinci koji nisu definisani ni karakterno ni seksualno

(Telegraf.rs/MBJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dušan

    4. avgust 2020 | 06:31

    Zanima me ko vozi onu ćaletovu Ladu karavan iz navedene serije, što je takođe Bikovic vozio. Možda bih nekad uspeo da skupim dovoljno sredstava za nju, barem..

  • 🎹🎹🎹🎹🎹

    4. avgust 2020 | 07:40

    Nisam bas ljubitelj Bikovica. Ali za ovo, kapa dole.

  • W

    3. avgust 2020 | 20:15

    Malo se kopira Koja sa Ajkulom, pa sad kao...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA