≫ 

Uz ovaj gedžet upotreba srednjeg prsta u komunikaciji sa drugim vozačima postaje suvišna

Ovaj mali uređaj je displej koji se postavlja na zadnje staklo automobila i sa ostalim vozačima komunicira putem emotikona i znakova

  • 0
CarWink auto gedžet Foto: CarWink

Vozači svakodnevno imaju potrebu da komuniciraju jedni sa drugima u saobraćaju. Nekada im je za to dovoljna sirena, dok se u drugim slučajevima komunikacija među ljudima za volanom svodila na osmeh, mahanje rukom ili, u ekstremnim slučajevima, na srednji prst.

A da bi tu komunikaciju učinili zanimljivijom i, pre svega, mnogo pristojnijom, ljudi iz kompanije Innovart Design, pre nekoliko godina, stvorili su uređaj nazvan CarWink.

Ovaj mali auto-gedžet je, ustvari, displej koji se postavlja na zadnje staklo automobila i, putem aplikacije, povezuje sa pametnim telefonom.

Putem CarWink-a, vozač koji ga koristi može da komunicira sa ostalim vozačima putem emotikona i znakova koje korisnik, tokom vožnje, odabira na svom pametnom telefonu. Nije nam poznato da li je i srdnji prst među njima.

Osim "standardnih" emotikona, ekran može da prikazuje i druge simbole i saobraćajne znakove, kao što su znak znak za pešački prelaz, gužvu u saobraćaju ispred njega ili da se zahvali drugim vozačima zbog propuštanja.

Ovaj zanimljivi mali uređaj može da se napaja putem standardne USB utičnici, ali CarWink ima i mogućnost napajanja iz sopstvenog izvora putem solarne ploče ugrađene u njegov držač za staklo. Uređaj bi uskoro trebalo da se nađe u prodaji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA