≫ 

Nekada je bio Mazda 6, a sada se vraća u novom izdanju kao "ubica" Mazde 6

Novi fastbek sedan dolazi iz Kine, a buduće kupce će se potruditi da privuče atraktivni dizajnom, novim turbobenzincem od 1,5 litara sa 170KS i brojnim dodacima...

  • 1
Besturn B70

Foto: FAW

Kineski proizvođači, poslednjih meseci, ne prestaju da nas iznenađuju novim modelima savremenog atraktivnog dizajna, koji, bar "na papiru", nude dobre performance za dobru cenu.

Najnoviji dokaz te tvrdnje je Besturn, deo korporacije FAW (First Auto Works), koji je upravo prikazao treću generaciju svog modela Besturn B70.

Za razliku od svojih prethodnika koji su za osovu imali staru Mazdu 6, novi atraktivni fastbek sedan zasnovan na potpuno novoj domaćoj FMA platformi. A osim same platforme i dizajna, novi Besturn će se potruditi da buduće kupce privuče i novim turbo-benzinskim motorom zapremine 1,5 litara sa 170 konjskih snaga.

Kao što je to već odavno u auto industiji postalo običaj, novi B70 je porastao u odnosu na svoje prethodnike. Dugačak je 4.810, širok 1.840 i visok 1.455 milimetara. Zanimljivo je da su to dimenzije koje odgovaraju aktuelnom modelu Mazde 6 (koja je kraća 60 i niža 5 milimetara), i sasvim je verovatno da joj može predstavljati konkurenciju na tržištu.

Kada je dizajn karoserije u pitanju, mediji povlače paralelu sa sedanima američkog Cadillaca pogotovo kada je dizajnersko rešenje prednje svetlosne gurpa u pitanju.

Iako unutrašnji izgleda kabine još uvek nije zvanični prikazan, "špijunske" fotografije sugerišu da će automobil imati digitalne instumente i infotejnemet sistem koji će deliti jedan veliki ekran, koji se proteže od leve strane volana pa sve do desne ivice centralne konzole.

Bolje opremljene verzije imaće drške vrata na uvlačenje i sportske točkove od 19 inča, dok će multimedijalni sistem imati i holografskog asistenta čiji će izged vlasnik sam moći da izabere.

Automobil će se na kineskom tržištu naći do kraja godine. Za sada je poznato da bi u Evropi mogao da se prodaje na ruskom tržištu, budući da je kineski proizvođač tamo obezedio svoje prisustvo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sd boy

    6. avgust 2020 | 21:44

    Kao da se Peugeot 508 ukrstio sa a5 pa dobili ovog kineza... Ok je... Mozda i lep ali nisam ljubitelj ni kineske hrane. Nista protiv auta jer ja ne bi mogao bolje ni da nacrtam. A motor 1.5 me nekako odbija od auta... Sve pohvale..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA