≫ 

Budući Hyundai na struju zvaće se - IONIQ

Baš kao što neki veliki proizvođači odvajaju svoje sportske ili luksuzne modele i formiraju nove podbrendove, tako je i Hyundai odlučio da električna vozila od sada nose naziv IONIQ

  • 0
Hyundai Ioniq

Foto: Hyundai

Naziv IONIQ nije slučajno izabran, budući da je upravo to ime poneo prvi potpuno električni automobil kojeg je Hyundai proizveo.

Tačnije, IONIQ se nudi u tri različite verzije - hibrid, plug-in hibrid (PHEV) i potpuno električni model (EV), što do sada u svetu nije ponudio niti jedan proizvođač.

Hyundai Ioniq

Foto: Hyundai

Prvi model koji će biti klasifikovan po novoj nomenklaturi jeste IONIQ 5 - kompaktni krosover koji se očekuje već naredne godine, dok godinu dana kasnije treba da usledi sportska limuzina IONIQ 6, praćena velikim SUV modelom IONIQ 7.

Ono što je najavljeno jeste da će pomenuti modeli koristiti novu Hyundaijevu EGMP modularnu platformu (Electric Global Modular Platform), relativno velikog međuosovinskog rastojanja i ravnog poda, koji bi, kako se tvrdi, trebalo da obezbede prostrani enterijer.

Južnokorejska kompanija ima izuzetno ambiciozan plan da do 2025. godine predstavi čak 16 novih električnih modela (ili EV varijanti postojećih vozila), odnosno da na godišnjem nivou proda preko 500.000 električnih vozila.

(Telegraf.rs/TopSpeed)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA