≫ 

U ovim zemljama policija snima "voajere" koji snimaju saobraćajne nesreće

Snimanje mesta nesreće nije samo moralno upitno, već može biti i veoma opasno!

  • 1
Auto kamera, smart telefon, mobilni telefon, automobil, kamera Foto: Shutterstock

Osim što mogu imati teške posledice po sve učesnike u saobraćaju, saobraćajne nesreće izazivaju lične frustracije. Na mesto nesreće izlaze i hitne službe koje pokušavaju da spase preživele, pa nikome nisu potrebni drugi vozači koji u prolazu snimaju mesto nemilog događaja.

U Nemačkoj se snimanje saobraćajnih nesreća kažnjava, a sa takvom praksom uskoro kreće i Velika Britanija.

Tako će policajci iz grofovije Darbišir, na mestu nesreće, postavljati posebne kamere koje će snimati saobraćaj. Ti snimci će kasnije biti pregledani i svi "saobraćajni voajeri", koji mobilnim telefonom snimaju mesto nesreće, biće kažnjeni.

Snimanje mesta nesreće nije samo moralno upitno, već može biti i veoma opasno!

Mnogi vozači usporavaju želeći da pogledaju šta se dogodilo, a ako su iza njih i oni koji to žele da snime, i pritom nisu koncentrisani na put, često se događaju nove nezgode, prenosi HAK. Procene ukazuju na to da se, samo u SAD, 10 do 16 odsto nesreća događa zbog ovog fenomena, odnosno manjka koncentracije u vožnji usled praćenja saobraćajnih nesreća i drugih incidenata na putu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA