≫ 

Aston Martin predstavio prave Bond automobile, fale im samo mitraljezi i rakete

Aston Martinovo "Q" odeljenje spremilo je dve specijalne verzije modela Vantage i DBS Superleggera u čast novog filma o Jamesu Bondu "No Time to Die"

  • 0
Aston Martin DBS Superleggera 007 Edition i Aston Martin Vantage 007 Edition Foto: Aston Martin

Novi film iz serijala o tajnom agentu 007 - "No Time to Die", 25. po redu, u bioskope širom sveta treba da stigne u novembru. A pored Džejmsa Bonda, vrlo zapažene uloge u filmu imaju čak četiri modela čuvenog Aston Martina. Tu su hipersportska Valhalla, zatim legendarni DB5, stari V8 Vantage i DBS Superleggera.

Upravo u tu čast, specijalno odeljenje britanske kompanije, koje nosi ime - "Q", nazvano po čuvenom Kjuu, zaduženom da Bonda oprema gedžetima neophodnim za njegove avanture, predstavilo je specijalne limitirane serije modela Vantage i DBS Superleggera.

Novi Vantage je inspirisan originalnim V8 modelom, koji je debitovao u filmu "The Living Daylights" ("Dah smrti", kako je kod nas bio preveden) iz 1987. godine, a nakratko se pojavljuje i u najnovijem ostvarenju.

U odnosu na standardni model, ima drugačiji "mrežasti" gril, dok se sa strane i pozadi nalaze žute crte kao omaž originalnom modelu koji je u filmu posedovao raketne bustere, prenosi TopSpeed.

Tu su još i detalji poput natpisa 96.60 na suncobranima, koji aludiraju na radio frekvenciju koju je Bond koristio prilikom čuvenog bekstva u filmu iz 1987, zatim panel na centralnom tunelu koji imitira kontrolnu jedinicu gedžeta ugrađenih na filmski automobil, itd.

Kupcima je ponuđena i opcija ugradnje specijalnog nosača za skije sa parom skija, baš kakve je nosio i automobil u filmu, a svaki od 100 proizvedenih primeraka ovog Vantage modela biće isporučen u Cumberland sivoj boji.

Uz pomenuti model, Aston Martin je pripremio i 25 primeraka DBS Superleggera, baš onakvog kakav se pojavljuje u filmu "No Time to Die". Automobil poseduje jedinstvene naplatke od 21 inča, natpise 007 na prednjim "krilima" i spojleru, kao i u enterijeru.

Svih 25 primeraka DBS Superleggera 007 Edition biće isporučeni u Ceramic Grey sivoj, dok će krov, spoljni retrovizori, spliter, difuzor vazduha pozadi i spojler biti u boji crnog karbona.

Kako je saopšteno, cena za Vantage 007 Edition startuje od 161.000 funti (177.780 evra), dok je DBS Superleggera znatno skuplji i iznosi 279.025 funti (308.100 evra). Prve isporuke klijentima očekuju se početkom naredne godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA