≫ 

Vozio je 80 na sat, a onda naglo prebacio u rikverc

Rešio je sam da otkrije odgovor na pitanje šta bi se dogodilo kada bi usred vožnje menjač ubacio u rikverc...

  • 7
pikap, kočenje Printscreen: YouTube/AutoVlog

Veliki broj zaljubljenika u automobile i poznavalaca auto tehnike i mehanike, neretko se pita šta bi se dogodilo sa automobilom kada bih mu uradio ovo ili ono...

A jedno od takvih pitanja, koje se sigurno u neko od vas nekada sebi postavio, je i: Šta bi se dogodilo kada bih usred vožnje, umesto u veći stepen prenosa, menjač prebacio u rikverc?

Upravo to se zapitao, a potom i rešio da proba u praksi autor YouTube kanala AutoVlog. Seo je u stari pikap Ford Ranger iz 1994. godine i dao gas, uz prethodnu najavu da će kada dostigne brzinu od 50 milja, odnosno 80 kilometara, ručicu menjača ubaciti u rikverc.

Na kraju je to i uspeo da uradi, i to čak tri puta, uz konstataciju da je najverovatnije, čvrsta konstukcija (sa klasičnom šasijom) najzaslužnija što je automobil ostao na točkovima na putu.

Menjač je, prilikom izvođenja ove egzibijcije, ostao potpuno neoštećen, a jedina posledica je "paljenje" guma usled okretanja točkova u suprotnom smeru.

Ipak, i pored toga što sve ovo zvuči mnogo opsanije nego što na snimku izgleda, preporuka je da ovako nešto nipošto ne pokušavate da izvedete sami!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čiča

    26. avgust 2020 | 13:45

    Pri toj brzini nema šanse da uđe u rikverc. Ljudi koji su u životu bar jednom rasklopili menjač to znaju. Ali znači nemoguće.

  • Mislim

    26. avgust 2020 | 23:19

    Mislim da to uopšte nije moguće.Menjavč ne dozvoljava u velikoj brzini da se ubaci rikverc.

  • Aco

    26. avgust 2020 | 17:30

    moze na silu dase ubaci u nizu brzinu a pri toj brzini to je nemoguce rikverc je najaca brzina u menjacu taj koi pise ove nebuloze dovodi narod u zabludu znali on uopste sastav i funkciju manjaca .Kod naroda je sve moguce ali u ovom slucaju je nemoguca misija. Aco.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA