≫ 

Vi ga "pozovete" telefonom, a on se sam isparkira iz garaže i dođe od vas

Inteligentna infrastruktura garaže komunicira sa automobilom opremljenim komunikacionom tehnologijom...

  • 3
Ford, auto

Foto: Tanjug/AP

Nemački proizvođači automobila eksperimentišu sa tehnologijom automatizovanog parkiranja vozila, koje će uskoro biti dostupno zahvaljujući partnerstvu između Boscha i Forda.

Kao deo te saradnje, kompanije su postavile inteligentnu Boschovu infrastrukturu za parkiranje u skupštinsku garažu u Detroitu.

Inteligentna infrastruktura komunicira sa Ford automobilom opremljenim komunikacionom tehnologijom. Senzori u garaži prepoznaju vozila, pešake i druge opasnosti, i koriste te informacije za vođenje auta na otvoreno parking mesto.

Ova tehnologija bi omogućila ljudima da se dođu do garaže, izađu iz vozila i koriste svoj pametni telefon kako bi rekli automobilu da se parkira.

Verovatno će proći još neko vreme pre nego što parking garaže i vozila budu opremljena tehnologijom koja će omogućiti ovakav način parkiranja. Fordov glavni direktor za tehnološki razvoj Ken Vašington ističe da "tehnologija automatizovanog parkiranja za velika vozila obećava", prenosi AutoExclusive.

Novi sistem se uklapa u Fordovu viziju budućnost u kojoj "sve automatizovanija vozila, postaju svesnija svog okruženja", ističe on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    28. avgust 2020 | 11:37

    Ja bih se sto pita isparkirao dok ovaj samo krene

  • bob

    28. avgust 2020 | 11:09

    Za pohvalu , fantastično .

  • Elektro-vozač

    28. avgust 2020 | 16:58

    Kopiraju Tesline postojeće mogućnosti (već na tržištu) i inicijativu na polju automatske vožnje. Bolje bi bilo da kopiraju totalan prelazak na valjan pogon umesto da i dalje proizvode zastarele "vurune".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA