≫ 

Da Džejms Bond vozi "betmobil", on bi izgledao upravo ovako!

Specijalno "Q" odeljenje Aston Martina, zaduženo za posebne projekte, po ugledu na 007 filmove, predstavilo je unikatni model Victor - najmoćniji Aston ikada proizveden

  • 2
Aston Martin Victor

Foto: Aston Martin

Upravo je "ime" - Q poslužilo kao inspiracija za specijalno odeljenje kompanije, zaduženo za posebne, vrlo često unikatne projekte namenjene VIP klijentima, kao i učešću na prestižnim takmičenjima "elegancije", poznatim kao Concours d'Elegance.

Za nedavno održan Concours of Elegance Hampton Court Palace, Aston Martin je predstavio unikatni model Victor - automobil inspirisan modelom Vantage iz '80-ih, koji objedinjuje elemente prestižnih One-77 i Vulcan, a ujedno je i do sada najsnažniji Aston Martin homologizovan za redovan saobraćaj.

Naime, iz 7,3-litarskog V12 motora, kojeg je preradio Cosworth, snaga je podignuta sa 750 na čak 850 "konja", a pogonska jedinica je uparena sa 6-stepenim manuelnim menjačem, što je u današnje vreme, naročito imajući u vidu snagu, prilično nesvakidašnje rešenje, piše TopSpeed.

U Aston Martinu navode i da se zahvaljujući optimizaciji aerodinamičkih elemenata na karoseriji, pre svega prednjeg splitera, kao i difuzora vazduha pozadi, Victor može pohvaliti pritiskom na podlogu od nešto preko 280 kilograma pri brzini od 160 km/h.

Ovaj unikatni primerak, prikazan na Hampton Court Palace naručen je od strane neimenovanog kolekcionara iz Belgije, a u kompaniji nisu želeli da saopšte ni iznos (definitivno sedmocifren!) koji je pomenuti kolekcionar platio da bi posedovao ovaj model.

Video: U ovom autu su se Dejvid i Viktorija Bekam ljubili: Aston Martin na prodaju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 💪💪

    7. septembar 2020 | 16:53

    Bond je srbin(duško popov) , a betmen srpski zet(žena srpkinja) . Zato voze isti automobil 😂

  • Sremcica

    7. septembar 2020 | 15:34

    Sve jedno ja bi pre vozio onog PORSEAA pored sto stoji.Po meni Jedan od naj lepsih auta na svetu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA