≫ 

Kad Hercegovci naprave: Mostarski Cybertruck je najvernija replika Teslinog pikapa na svetu

Nije mogao da dočeka početak prodaje originalnog Cybertruck-a, pa je u svojoj kompaniji pokrenuo izradu njegove verne kopije

  • 0
Mostarski Tesla Cybertruck Mostarski Tesla Cybertruck / Printscreen: Instagram/sync.media.bh

Nedavna vest da je jedna firma iz Mostara napavila svoju repliku Teslinog pikapa Cybertruck za kratko vreme je privukla pažnju i van granca balkanski prostora. Hercegovački Cybertruck mnoge su proglasili dosada najvernijom replika originala.

Možda bi se da time i sam Ilon Mask složio, i pored dve očigledne mane: neadekvatnih dimenzija, a naročito - pogona na benzin. Bez obzira na to, bolju repliku prepoznatljivog avangardnog električnog kamioneta danas je u svetu teško naći.

Replika je nastala na inicijativu Igora Krežića, inače velikog fana Forda i Tesle. On nije mogao da dočeka početak prodaje originalnog Cybertruck-a, pa je u svojoj kompaniji pokrenuo inicijativu izrade replike, podseća Index.

Za izradu mostarskog Cybertruck-a poslužio je njegov klasični rival, Fordov pikap F-150 Raptor, koji je rastavljen do najsitnijih detalja.

O izradi ovog jedinstvenog vozila pisala je i agencija Rojters, za koju je vođa projekta Mario Ćorić izjavio da mnogi ljudi u BiH ni ne znaju za novi Teslin model, pa su od njegove replike mislili da je u pitanju tenk.

Izrada velikog vozila delomično je bila usporena korona krizom, pa je trajala ukupno osam meseci.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by SYNC Media (@sync.media.bh) on

I pored svog zadovoljstva napravljenim, Mario Ćorić kaže da sada postoji jedan problem. On sada, na sve načine, pokušava da registruje kamionet kako bi mogao legalno da ga vozi, ali je problem to što su oštre ivice vozila, kakve su na njegovom Cybertruck-u, zabranjene u Bosni i Hercegovini.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA