≫ 

Lakše do novog Fijata kroz reciklažu i "staro za novo"

"Akcija je podrška prodaji, ali i zelenijoj i čistijoj okolini oko nas"

  • 7
Fiat 500L Foto: Fiat

Kompanija Fiat Chrysler automobili (FCA) pokrenula je kampanju "Fiat Restart", pa će tokom narednih mesec dana građanima Srbije omogućiti pogodnosti pri kupovini novih automobila, kroz recikliranje starih automobila i zamenu "staro za novo".

- Svi zainteresovani za kupovinu novog vozila mogu svoj stari Fiat da dovezu u naše prodajno-servisne objekte, gde mogu ili da dobiju procenu automobila pa da im to uđe kao osnova za kupovinu novog, odnosno mogu da recikliraju svoj stari automobili ako žele. Dobiće bonus od FCA u iznosu od 2,2 hiljade evra za kupovinu novog automobila Fiat 500L sa kros ili sportskom opremom - rekao je za Tanjug komercijalni direktor FCA Igor Ševo. Akcija je podrška prodaji, ali i zelenijoj i čistijoj okolini oko nas, objasnio je on.

Za osam meseci ove godine tržište putničkih automobila doživelo je pad od 26 procenata, dok kod lakih komercijalnih vozila taj pad iznosi 35 odsto.

- Na tržištu je evidentno da su poslednja tri meseca - meseci oporavka, prodaja je na -7 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine - rekao je Ševo.

Centar za reciklažu iz Železnika u saradnji sa FCA grupom do sada je u Srbiji reciklirao 14.000 automobila, a Slobodanka Stamenić iz te firme kaže da reciklažna industrija podržava ovakve akcije, jer one podižu svest građana o potrebi zaštite životne sredine i potrebi povećanja reciklaže opasnog otpada.

- Procedura je jednostavna i ne traje duže od 15 minuta. Neophodni su saobraćajna dozvola i lična karta vlasnika, a vozilo mora biti kompletno - rekla je ona, dodajući da se za reciklirano vozilo dobija potvrda da je sve urađeno u skladu sa zakonom koju kupci prikazuju autodileru da bi ostvarili manju cenu novog automobila.

Video: Tristać je bio jugoslovenski Mercedes, šmekerska limuzina koju su sanjali mnogi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radisa milenkovic

    16. septembar 2020 | 07:39

    Fiat zahvaljujuci drzavi pretezno kupovini skodi tj. W propada, on je vec dotakao dno.Predlazem da sud u strazburu i hagu pozove lopove na sud?

  • Чилаверт

    15. septembar 2020 | 11:01

    Да ли се то односи и на заставина возила, пре свега мислим на Yugo?

  • Novosadjanin

    16. septembar 2020 | 21:06

    I dalje je preskup auto!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA