Hrvati preuzimaju Bugatti?

Glavne prednosti "približavanja" Volkswagena kompaniji Rimac Automobili odnose se na brojna napredna rešenja za elektirčan vozila koje je ta hrvatska kompanija do sada razvila...

  • 5
Bugatti Chiron Pur Sport Foto: Bugatti

Hrvatska kompanija Rimac Automobili, poznata po proizvodnji supersportskih automobila na elektirčni pogon, na korak je od preuzimanja francuskog Bugattija od nemačkog koncera Volkswagen.

Ovu informaciju je objavio britanski Car Magazine, koji navodi da je bi taj posao trebalo da bude sklopljen posredstvom Porschea, koji ima vlasnički udeo u Rimac Automobilima, nešto veći od 15 odsto.

Car Magazine tvrdi da bi hrvatska kompanija preuzela Bugatti u zamenu za veći udeo Volkswagena u Rimac Automobilima. Pod "krovom" Volkswagena nalazi se i Porsche, koji je već uložio značajnu sumu novca u Rimac Automobile, prenosi Index.

Budući da nemački koncern pokrenuo sveobuhvatnu elektrifikaciju većeg dela svoje proizvodne game, i to u poizvodnim programima svih proizvođača koje okuplja, glavne prednosti "približavanja" Volkswagena kompaniji Rimac Automobili odnose se na brojna napredna rešenja za elektirčan vozila koje je hrvatska kompanija do sada razvila.

Rimac ima visoko efikasne pogonske baterije koje napajaju motore njegovih električnih automobila, dosta je radio na razvoju svojih elektromotora, a tu su i brojne druge inovacije na polju autonomne vožnje, zatim međusobne povezivo, multimedijalnih sistema, i dugih inovacija.

- Naše ključne prednosti su visoka gustina snage i najviša gustina energije! Ako vam je potrebno mnogo snage na što je moguće manjem prostoru, doći ćete kod nas! - izjavio je Mate Rimac, osnivač komapnije za Car Magazine.

Rimac je do sada proizveo tri svoja modela. Rimac Concept One sa elektromotorm snage 1.224 "konja" (8 primeraka), kao i njegovu lakšu i snažniju varijantu Concept S sa 1.384KS (2 primerka).

Novi model Rimac C_Two je prošao sve testove, ali je pandemija korona virusa odložila početak njegove proizvodnje za 2021. godinu. Do sada je prozvedeno 13 prototipova ovog "električnog monstruma" sa četiri elektirčna motora ukupne snage od 1.888 "konja", a planirana je serija od 150 komada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA