≫ 

Kažnjen zbog prekoračenja brzine - dok je spavao!

I pored vidno označenog ograničanja brzine, automobil konstantno ubrzavao, što je nastavio i kada je policijski auto krenuo za njim

  • 1
voznja, vozac, u automobilu, smorio se, kisa, Foto: Shutterstock

Kanadska policija je zaustavila jednog 20-ogodišnjeg vozača zbog prekoračnja brzine na auto-putu. Njegov automobil se kretao brzinom od 150km/h na delu prometne saobraćajnice na kome je ograničenje 110 "na sat".

Policija je u svom izveštaju navela da je, i pored vidno označenog ograničanja, automobil konstantno ubrzavao. Nastavio je još intenzivnije da ubrzava kada je policijski automobil krenuo za njim i upalio rotaciona svetla.

Tesla Model S Foto: Tesla

I ništa tu ne bi bilo toliko neuobičajno da vozač i njegov saputnik, tokom ove brze vožnje, nisu - spavali. Prednja sedišta vila su maksimalno spuštena, pa policajci jedva da su videli da nekoga ima u automobilu.

Iako se to u policijskom izveštaju ne navodi, pretpostavlja se da su, u nekom trenutku, vozača konačno probudile sirene i svetla policijskog automobila pa je zaustavio svoje vozilo, navodi Jalopnik.

Kažnjeni mladić i njegov suvozač vozili su se u automobilu Tesla Model S, kojim je, tokom ove jurnjave, upravljao autopilot, dok su vozač i putnik spavali.

Ovo, inače, nije prvi slučaj da vozači Tesla automobila čine prekršaje, oslanjajući se tokom vožnje u potpunosti na funkciju autopilota. Sreća je samo da, ovoga puta, nije došlo di sudara ili neke teže saobraćajne nesreće.

Naime, iako se tako zove, autopilot Tesla automobila nije u potpunosti autonoman, već je osmišljen kao "poluautonomni sistem pomoći u vožnji, koji od vozača zahteva da u svakom trenutku bude u stanju da preuzme kontrolu nad vozilom", što je i sam proizvođač više puta naglašavao.

Video: Telegraf sa policijskom patrolom u akciji pojačane kontrole saobraćaja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Elektro-vozač

    18. septembar 2020 | 13:41

    Nema ništa neodgovarajuće u nazivu auto-pilota. Nazvan je po onom vazduhoplovnom, iz aviona, koji može "slepo" da održava zadatu brzinu (kao tempomat), smer (kao što bi to mogao raditi volan fiksiran na "pravo") i visinu. Ne raspoznaje ništa, niti obilazi. U naprednijim slučajevima može pratiti prethodno zadate koordinate ali ništa slično kao što ovaj u kolima mora raditi na tlu - da prati put, prepoznaje gust saobraćaj i ostale "smetnje" tipa pešaka, kao i nenajavljene promene i znakove. Sve je savršeno jasno rečeno ali ima ovakvih idiota...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA