≫ 

"Mali Maserati" koji oduševljava dizajnom i "uglađenošću" stiže za samo 10.000 evra

Atraktivni SUV je debi imao u julu na sajmu automobila u gradu Čengduu, gde je privukao pažnju domaće, a potom i inostrane javnosti

  • 5
Oshan X5 Foto: Oshan / Promo

Možda će vam ovaj SUV, na prvi pogled, izgledati kao neki novi mali Opel, spreda prilično podseća na Maserati, dok zadnji deo ponajviše liči na Nissan ili Hyundai... Iz ovakvog uvoda, međutim, možete i sami da pretpostavite da nije u pitanju ni jedan od njih.

Reč je novom tržišnom adutu kineskog brenda Oshan, delu kompanije Changan Auto, koji nosi oznaku X5.

Atraktivni SUV je svoj debi imao u julu na sajmu automobila u gradu Čengduu, gde je privukao pažnju domaće, a potom i inostrane javnosti, koja ga je ocenila kao prilično "uglađen" model.

Svima je odmah u oči prvo upao "Maseratijevski" široki prednji gril i uski i tanki zakošeni LED farovi. Od stilskih detalja ističu se i zaštitne plastike crne boje, koje se prostiru oko točkova i duž celog automobila.

Atraktivni zadnji deo automobila, na kome se ističu zakošeni "C" stubovi, izgleda kao mešavina evropskog i japanskog stila.

Vozačko mesto je potpuno digitalizovano, a na displej komandne table nastavlja se veliki ekran infotejnment sistema. A da je posebna pažnja posvećena dizajnu, uočljivo je i u izgledu volana, ručice menjača i obliku hromiranih izduva klimatizacije. Sedišta su presvučena dvobojnom kombinacijom crvene i crne kože, koja se malazi i na oplstama vrata i centralnoj konzoli.

Oshan X5 će se prodavati sa turbo-benzijskim motorom zapremine 1,5 litara, koji proizvodi 180KS pri obrtnom momentu od 300Nm. Snaga se prenosi putem sedmostepenog menjača sa dvostrukom kvačilom, a pogon je na prednje točkove.

Prodaja u Kini bi trebalo da počne u novembru, a cene će se u zavisnosti od verzije kretati od 80.000 do 120.000 juana, odnosno između 10 i 15 hiljada evra. Za sada nema informacija da li će se prodavati i na drugim tržištima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA