≫ 

Atraktivni korsover za znakom munje: Ovo je nova Opel Mokka

Sa nvim modelom, Opel je zvanično predstavio i svoje "novo lice" - Opel Vizor, koje će "krasiti" sve buduće modele u gami

  • 3
Opel Mokka Foto: Opel

Opel je upravo predstavio novu generaciju svog krosover SUV-a Mokka, prvog modela proizvođača iz Riselshajma koji je poneo "novo lice", nazvano Opel Vizor. Pod tim imenom krije se stilski pravac dizajna budućih modela nemačkog proizvođača, koji se prvenstveno ogleda u izgledu prednjeg dela novog modela, koga "krasi" i novi amblem sa redizajniranim simbolom munje.

Kompaktni petosed, dugačak 4,15 metara, prvi je automobil u istorji Opela koji će od početka prodaje biti dostupan sa električnim pogonom.

Unutrašnjost vozila odlikuje potpuno digitalizovani kokpit - Opel Pure Panel, koji integriše dva široka ekrana i pažnju vozača fokusira na najvažnije funkcije.

Za pogon su zaduženi ekonomični benzinski i dizel agregati: trocilindrični turbo-benzinac od 1,2 litra zapremine sa 100KS i i turbo-dozel motor iste zapremine sa 130 "konja".

Mokka "na struju" za pogon koristi elektromotor od 100kW (136KS), koji razvija obrtni momenat od 260Nm. Motor napaja baterija od 50kWh, koja novom Opelovom krosoveru omogućava autnomiju od 324 pređena kilometra.

Početna cena novog Opela Mokka, na nemačkom tržištu, iznosi 19.990 evra. Električna Mokka-e dostupna je po počenoj ceni od 32.990 evra, s tim što se na tu cenu primenjuju podsticaji države za kupovinu električnih vozila pa njena cena u Nemačkoj može biti i do skoro 10.000 evra niža.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA