≫ 

"Ruski" Francuz iz Južne Koreje: Renault Arkana stiže u Evropu

Prvobitno namenjen velikom ruskom tržištu, atraktivni krosover Arkana uskoro će, iz Renaultove južnokorejske fabrike stići i na evropsko tržište

  • 0
Renault Arkana Foto: Renault

Predstavljen 2018. godine na Salonu automobila u Moskvi, Renault Arkana je prvobitno zamišljen kao atrkativni krosover za veliko rusko tržište, ali druga azijska tržišta u razvoju, koji se proizvodi u fabrici Avtoframos u Moskvi.

Sve veća potražnja za krosoverima u Evropi očigledno je inspirisala Renault da Arkanu uskoro ponudi i Starom kontinentu, naravno, sa usklađenim specifikacijama koje traži evropsko tržište, počevši od emisije izduvnih gasova i Euro NCAP testova.

Za razliku od "ruske" verzije, koja je bazirana na B0+ platformi, koju koristi "stari" Captur i Clio IV, evropska verzija Arkane, dužine 4.568 i međuosovinskog rastojanja od 2.720 milimetara, biće postavljena na CMF-B osnovu, koju koristi Clio V, aktuelni Captur, kao i Nissan Juke, prenosi TopSpeed.

Kako je najavljeno, u ponudi za evropsko tržište biće 1,3-litarski TCe turbo benzinski motor sa mild-hibrid tehnologijom, snage 140 i 160 "konja", kao i 1,6-litarski E-Tech hibrid od 140 konjskih snaga. Naročito će biti interesantnai RS Line verzija, prikazana na fotografijama, koja je i vizuelno najatraktivnija u ponudi.

U zavisnosti od paketa opreme, Arkana dolazi sa digitalnom instrument tablom, dijagonale 4,2, 7 ili 10,2 inča, dok se isto tako, u zavisnosti od nivoa opreme, isporučuje infotejnment sistem sa displejem od 7 ili 9,3 inča.

Inače, evropska Arkana će se proizvoditi u fabrici u Busanu, u Južnoj Koreji, koja je plod zajedničke saradnje Renaulta i Samsung Motorsa. U njoj se trenutno proizvode modeli SM6 (Renault Talisman), QM6 (Renault Koleos), kao i XM3 koji je zapravo južnokorejska verzija Arkane.

Moguće je i da će ovaj zanimljivi terenac na evropskom tržištu biti dostupan pod imenom Renault Mégane Conquest.

Video: Jak kao bik, penje se uz masnu banderu, jede belu liniju: Ovo je legendarni Reno 4

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA