Ovo je prvi hrvatski Bugatti

Proizvođač najekskluzivnijih sportskih automobila na svetu planira da predstavi trkački automobila sa električnim pogonom hrvatske kompanije

  • 8
Bugatti Vision Le Mans Foto: Bugatti / Max Lask

Samo nedelju dana nakon senzacionalne vesti o preuzimanju Bugattija od strane uspešnog hrvatskog proizvođača supersportskih električnih automobila, kompanije Rimac Automobili, stiže još jedna ništa manje zanimljiva vest.

Ekstravagantni koncept Vision Le Mans, koga je Bugattijev dizajner Maks Lask predstavio početkom ove godine, najverovanije će ugledati svetlost dana, i to u električnoj verziji za koji će biti zadužena, pogđate - kompanija Rimac.

Pisanje britanskog Car magazine-a, potvrdio je sajt The Supercar Blog, koji navodi da je dobio čvrstu potvrdu da će Bugatti zaista uskoro napraviti takav automobil.

Dakle, proizvođač najekskluzivnijih sportskih automobila na svetu, planira da predstavi koncept trkačkog automobila sa električnim pogonom, koji bi trebalo da isporuči hrvatska kompanija, prenosi Index.

Time će jedan od najradikalnije dizajniranih automobila današnjice postati realnost. Električni Bugatti Vision Le Mans "će poslužiti kao pokazni primer tehnologija budućnosti", tvrdi The Supercar Blog.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doktor

    25. septembar 2020 | 09:18

    Hrvati su za nas Amerika, u svakom smislu!

  • Lucky

    25. septembar 2020 | 15:06

    Ovo nije Bugatti,vec serati. Nasta ovo lici,sramota,ko vasarska igracka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA