≫ 

Rusi proizveli 30 miliona Lada

Ovaj veliki jubilej poklopio sa još jednim, 50. godišnjicom od osnivanja najvećeg ruskog proizvođača automobila

  • 17
Lada Granta

Foto: Lada

Ruska komapnija AvtoVAZ proizvela svoj 30-milioniti automobil, a čast da ponese taj boje pripala je jednoj Ladi Granti crvene boje.

Zanimljivo je to da se ovaj jubilej poklopio sa još jednim, 50. godišnjicom od osnivanja najvećeg ruskog proizvođača automobila i početka proizvodnje prvog automobila iz fabrike u Toljatiju, VAZ-a 2101 - prve Lade, poznate po nadimcima "Žiguli" i "Kopejka".

Poznata pod zvaničnom oznakom Lada 1200, jedna takva "Kopejka" pridužila se proslavi jubileja, tokom koje je jubilarna Granta, umesto u prodajni salon, ispraćena u muzej.

Lada

Printscreen: YouTube/Retro Garage of Olega

- Kao što je prva Lada potpuno je promenila automobilsku istoriju Rusije i dala mobilnost milionima ljudi, Lada Granta je danas najprodavaniji automobil u Rusiji, pouzdan u vožnji i auto koji kupcima daje idealnu vrednost za uložen novac - rekao je na proslavi prvi čovek AvtoVAZ-a Iv Karakacanis.

Video: Odlučio da proda Ladu za 50.000 evra, a evo i zašto je toliko ceni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mixi

    25. septembar 2020 | 19:54

    Lada_zakon auto

  • Milan Savic

    26. septembar 2020 | 07:51

    Sa mojom ladom 1300 Riva dok sam radio na pijaci i za 10 godina svako jutro vozio robu. Prevezeno stotine hiljada tona voca i povrca. Osim toga sa ladom napravio kucu, vukao cement, cigle, gradju. Ma svasta je lada prosla. Da vidimo koji ovaj sada plastikaner moze to. Na jednu manju rupu na putu ode spona, kugla, jezaj.

  • k

    26. septembar 2020 | 20:14

    Lada je Auto Za Prevoz Putnika i Stvari Kome Treba Više neka Gleda Druge Marke.Dok je Bila Lada ljudi su Bili Sretni sada Hiljade Konja a niko Vremena Za Zivot.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA