Još jedna konačna zabrana: "Ljudi zaslužuju automobile zbog kojih njihova deca neće dobijati astmu!"

Za 15 godina u Kaliforniji neće moći da se prodaju automobili koji ispuštaju štetne gasove

  • 3
Vožnja, Auto-put, Kalifornija

Foto: Unsplash

Kalifornija će do 2035. godine postepeno zabranjivati prodaju motora koji sagorevaju benzin, dizel, pa čak i onih na hibridni pogon, u sklopu mera smanjivanja aerozagađenja i borbe protiv klimatskih promena.

Guverner te bogate američke države Gevin Njusom potpisao je izvršnu uredbu za koju tvrdi da je hrabar korak ka borbi protiv globalnog zagrevanja.

Kalifornija već decenijama ima velikih problema sa požarima, ali se stanje pogoršalo proteklih nekoliko godina, navodi CNBC.

Osim globalnog zagrevanja, za koje stručnjaci objašnjavaju da je glavni uzrok pogoršavanja požara, Njusom ističe i da će zabrana automobila sa unutrašnjim sagorevanjem doprineti boljem kvalitetu vazduha.

- Decenijama dozvoljavamo da automobili zagađuju vazduh koji udišu naša deca i porodice. Građani zaslužuju automobile zbog kojih njihova deca neće dobijati astmu! - rekao je guverner.

Zbog toga, za 15 godina u Kaliforniji neće moći da se prodaju automobili koji ispuštaju štetne gasove, dodao je Njusom, prenosi RTS.

Video: Za njim ostaje plameni trag, a tek što je ugradio plin u auto

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA