≫ 

Uvode se dodatne mere protiv nepropisnog parkiranja u Beogradu

Nove mere se odnose na nepropisno parkirane automoble sa stranim registarskim tablicama, koji će ubuduće biti blokirani lisicama, sve dok njihovi vlasnici ne plate kaznu

  • 14
Lisice za točkove Printscreen: YouTube/LockPickingLawyer

Nakon uvođenja sistema za kontrolu nepropisnog parkiranja "Oko sokolovo", kao i naknadnog proširenja kotrolena 242 beogradske ulice, gradske vlasti najvljuju nove mere za sankcionisanje nepropisnog parkiranja.

Nove mere se odnose na nepropisno parkirane automoble sa stranim registarskim tablicama, koji će ubuduće biti blokirani lisicama, sve dok njihovi vlasnici ne plate kaznu, najavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

- Primetili smo da jedan broj vozača, koji voze automobile sa stranim tablicama, pre svega iz Crne Gore i BiH, izbegavaju plaćanje parkiranja i kazni. Oni žive u Beogradu, a strane tablice im služe da varaju državu. Od ove nedelje za njih uvodimo "lisice" kojima se blokira pokretanje automobila sa stranim tablicama. Dakle, kada nađemo automobil sa stranim tablicama koji je nepropisno parkiran ili koji ne plaća parking, blokiraju mu se točkovi "lisicama" na kojima se nalazi broj telefona dežurne službe Komunalne milicije - objasnio je vesić za Beoinfo.

Tek kada vlasnik automobila sa stranim tablicama plati kaznu za nepropisno parkiranje, njegov automobil će biće odblokiran i on će moći ponovo da ga koristi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladimir

    28. septembar 2020 | 15:38

    Pa pre bih platio slep sluzbu i odslepao auto sa lisicama nego da placam drzavi, a lisice bih skinuo kod mehnicara i zdravo a drzavi ne zn da li se isplati da kupuju lisice za jednu upotrebu.

  • Petar

    28. septembar 2020 | 14:40

    PAMETNO STE SETILI!!!

  • Vojislav

    28. septembar 2020 | 20:35

    Ako neko iz inostranstva dodje kod rodjaka u zoniranom delu u kome ne postoji garaza kilometrima daleko, sto je uobicajen slucaj, i ako svesno pristane da plati ono sto zovete dnevna karta, zasto mu stavljate i lisice?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA