Od Renoa 4 starog 41 godinu, Lozničanin napravio vrhunski oldtajmer vredan skoro 10.000 evra

Od starog automobila svoga kuma, Aleksandar Nikolić je napravio "zver" od koje sada može dobro i da zaradi...

  • 16
Reno 4, Loznica

Foto: Aleksandar Nikolić

Najprodavaniji francuski automobil svih vremena, kultna Renoova "četvorka", jedan je od legendarnih četvorotočkaša koji su veliki broj ljubitelja imali i na prostoru bivše Jugoslavije.

Ovaj "Mali div", kako su ga zvali, automobil sa "drškom kišobrana" umesto ručice menjača, i dan danas je dosta prisutniji na putevima sveta od većine svojih savremenika, kao što su Buba, Spaček ili naš Fića. Njegovoj popularnosti na ovim prostorima doprinela je i činjenica da ih je u Jugoslaviji, u fabrici IMV u Novom Mestu, proizvedeno čak 575.960.

Nije mali ni broj "četvorki" koja se još uvek kreću ulicama i putevima širom Srbije, ali nema mnogo onih za koje se može reći da su u izvanrednom stanju.

Da to ne bude baš sasvim tako postarao se Lozničanin Aleksandar Nikolić, koji je od svoje "četvorke" iz 1979. godine, napravio auto koji danas bez problema može da se pojavi na bilo kojoj izložbi odltajmera.

Nikolić za Telegraf.rs kaže da je automobil nije loše izgledao ni pre kompletne restauracije, ali da je on sam imao želju da ovom četrdesetogodišnjaku vrati stari sjaja. A da je u tom i uspeo, dovoljno govore fotografije!

Aleksandrov Renault nosi oznaku 4 TL i pokreće ga poznati motor od 850 kubika, sa 34 konjske snage. Automobil je sve ove godine u njegovom vlasništvu, sam motor i kompletan enterijer su originalni.

Automobil je ceo svoj dosadašnji vek proveo u vlasništu Aleksandrovog kuma, koji ga je čuvao u garaži i nije ga mnogo vozio. O vlasnikovoj brizi i pažnji koju je posvetio svom autu svedoči i činjenica da je za 41 godinu fenomenalna "četvorka" prešla samo 93.618 kilometara.

Zato nikoga i ne treba da čudi to što se ovaj Reno 4 TL iz 1979. godine prodaje po ceni od 8.350 evra.

Video: Jak kao bik, penje se uz masnu banderu, jede belu liniju: Ovo je legendarni Reno 4

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nešo

    29. septembar 2020 | 15:20

    Svaka cast na trudu ,super je ispao . Za one "znalce" sto misle da ne vredi 10 000e neka pogledaju malo koliko kostaju oldtimeri u dobrom stanju pa ce im se samo kazati .

  • samo iskeno

    29. septembar 2020 | 16:16

    U naradodu poznat kao “pobednik vremena” ko gs nije imao ne zna kakva je to uzivancija u vožnji bila! A mogao si kad spustis zandja sedišta pola stovarišta da natrpas i povučeš sa četcorkom! Legendarni auto i meni jako drag

  • Marko cg primorje

    29. septembar 2020 | 15:05

    Imali smo 4 kad sam bio mali, ove slike evocirale su mi uspomene na djetinjstvo, zasuzile su mi oci,hvala za clanak, slike .....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA