≫ 

Bugari prave hiperautomobil od 5.000 "konja", najsnažniji auto na svetu

"Želimo da se naši kupci osećaju kao da se voze u svemirskom brodu. Inspiraciju smo i u borbenim avionima, ali i filmovima naučne fantastike..."

  • 13
Bugarski hiperautomobil Arcanum Alieno Foto: Aleno / Promo

Bugarska nikada nije bila previše poznata u svetu automobilizma, niti ima istoriju auto-industrije, osim povremenih pokušaja da se u toj zemlji konstruiše automobil. Međutim, najave koje iz pojedinih bugarskih kompanija dolaze u poslednje vreme - mogle bi to u potpunosti da promene!

Bugarska kompanija Alieno je, još pre dve godine, najavila da ulazi u svet automobilizma i da želi da napravi električni automobil. Sada je on dobio i svoj konkretan izgled. Arcanum bi prema najavama trebalo da bude najsnažnije vozilo na svetu - sa čak 5.221 konjskom snagom!

U unutrašnjosti bi, kao što se može videti na nedavno objavljenim fotografijama, trebalo da se nađe osam ekrana koji namenjenih za kontrolu i praćenje stanja vozila, komunikaciju i zabavu.

- Izgled našeg automobila je futuristički. Želimo da se naši kupci osećaju kao da se voze u svemirskom brodu, na šta naš model i podseća, jer koristi svemirsku tehnologiju. Inspiraciju za izgled kabine našli smo i u borbenim avionima, ali i filmovima naučne fantastike - istakao je Enčo Enčev iz kompanije Alieno, prenosi Sputnjik.

Još uvek, međutim, nije poznato kada bi proizvodnja Arcanuma mogla da počne. Za sada je najavljeno da će automobil biti izrađivan samo po porudžbini klijenata, ali ne i serijski.

Cena osnovnog modela mogla bi da bude oko 750.000 evra, dok bi najskuplja varijanta, prema najavi proizvođača, koštala oko 1,5 miliona evra.

Video: Električni auto koji razvija 400km/h postaje budućnost prevoza, a tek da vidite cicu koja ga vozi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grunf

    5. oktobar 2020 | 12:52

    Automobil će se zvati Dimčo RC

  • Dr.🇷🇸

    5. oktobar 2020 | 12:37

    Da se razumemo mnogo volim Srbiju, ali nema potrebe da se drugi omalovažavaju, kad napravimo bilo kakav auto, onda možemo i da kritikujemo, do tada pssst ! Meni se lično sviđa ovaj automobil, e sad cena I to što je Bugarski !

  • Zz

    5. oktobar 2020 | 11:56

    Bacanje para...osim ako, takođe, ne leti...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA