≫ 

Sve "mečke" postaju automatik

Plan "trokrake zvezde" je i da do 2025. godine smanji proizvodnju motora sa unutrašnjim sagorevanjem za 40, a do 2030. za 70 odsto

  • 2
Mercedes-Benz S klasa za 2021. Foto: Mercedes-Benz

Nemačka kompanija Mercedes-Benz saopštila je da će, u okviru svoje nove strategije smanjenja troškova, postepeno početi da iz proizvodnje izbacuje manuelne menjače, kako bi ih konačno, za nekoliko godina, u svim modelima zamenila automatskima.

Plan "trokrake zvezde" je i da do 2025. godine smanji proizvodnju motora sa unutrašnjim sagorevanjem za 40, a do 2030. za 70 odsto. Glavni cilj ovih mera je smanjenje ukupnih troškova razvoja novih modela za 20 odsto do 2025. godine. Takođe, Mercedes želi i da do 2030. godine, na globalnom nivou, više od 50 odsto njegove ukupne prodaje vozila čine električni automobili.

Mercedes-Benz je, inače, jedan od prvih proizvođača automobila na svetu koji je u serijsku proizvodnju uveo automatske menjače.

U ponudi njegovih automobila, manuelne menjače danas uglavnom imaju osnovni modeli u različitim klasama i na različitim tržištima, dok su sva vozila dostupna kupcima u SAD u potpunosti "automatik".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DRagutin

    9. oktobar 2020 | 07:19

    Ko god je izmislio automatski menjač treba mu dati najveću nagradu što postoji na kugli zemaljskoj! Definitivno najbolja stvar u modernom dobu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA