Kao da ih prodaju sa bušnim rezervoarom: 10 automobila sa najvećom potrošnjom goriva

Posle najeknomičnijih, stiže nam i lista 10 aktuelnih modela sa najvećom potrošnjom goriva

  • 21
Audi Q7 Foto: Audi

Kao što smo pre par dana konstatovali, jedno od prvih pitanja koja se postavlja kada su automobili u pitanju je: "Koliko troši?" I to važi kako za automobile sa malim, tako i za one sa velikim motorima i mnogo "konja" pod haubom.

Rezultati merenja potrošnje koje deklarišu proizvođači, često se razlikuju od stvarne potrošnje goriva po pređenom kilometru, merene u realnim uslovima saobraćaja.

Zato je britanski magazin What Car? uporedio podatke sa svojih testova automobila i, posle najeknomičnijih, sastavio i listu 10 aktuelnih modela koji predstavljaju najvećih potrošače goriva. Podaci su izraženi u broju pređenih kilometara sa jednim litrom goriva (km/l), a lista izgleda ovako:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiza

    23. oktobar 2020 | 20:40

    Ko ovakve automobile vozi potrosnja mu nije bitna

  • AcaFaca

    23. oktobar 2020 | 19:21

    Koja glupost. Ovi imaju ko zna koliko konja i kubika pa opet trose 10-12 l na 100km. Stavite vi lepo yuga, zastavu 101 ili ladu nivu. Koju opusteno pogotovo zimi trose laganih 10 i vise litara. 😂😂😂

  • Zagondzija

    23. oktobar 2020 | 19:43

    Odavno nista gluplje nisam procitao pa za ove masline 12,13 litara nije nista stojadin lada i ostalo smece trosili su po gradu 15 litara😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA