Legendarni ruski terenac nikada nije izgledao atraktivnije!

Nova specijalna verzija kultne Nive zvaće se Lada 4X4 Urban Black i imaće cenu nižu od 7.000 evra

  • 20
Lada 4X4 Urban Black Foto: AvtoVAZ / Promo

Lada je odlučila da svoj najdugovečniji model u aktuelnoj ponudi učini atraktivnijim. Ovo nije prvi put da legendarna Niva dobija svoje posebno izdanje, ali se njena najnovija verzija može videti kao način da održi svoju tržišnu poziciju posle pune 44 godine proizvodnje, u godini kada je pandemija korona virusa teško pogodila globalno auto tržište.

Nova specijalna verzija kultnog terenca nosiće ime Lada 4X4 Urban Black. Kako navodi sajt Car.ru, o novoj Nivi nije objavljeno mnogo informacija, ali sudeći prema fotografijama sa zvaničnog sajta AvtoVAZ-a "stara kajla" izgleda prilično atraktivno.

Terenac koga mnogi ljubitelji automobila smatraju prvim SUV-om ikada, dobio je crne ali-felne od 16 cola, kao i crne tonove koji dominiraju na elementima spoljašnjosti, na šta i ukazuje pločica sa natpisom "Black".

Što se ostale opreme tiče, pretpostavlja se da se Black naslanja na najluksuznije opremljenu verziju Lada 4x4 Urban Luxe, koja kupcima u osnovnom paketu opreme nudi klima uređaj, bezbednosne sisteme (ABS/ EBD/ BAS), servo upravljač, električne podizače stakala, grejače prednjih sedišta, električno podesive retrovizore sa grejačima, maglenke...

Cena još uvek nije poznata, ali se zato pomenuta Lada 4x4 Urban Luxe na ruskom tržištu prodaje po ceni od 592.000 hiljade rubalja, što otrilike odgovara iznosu od 6.550 evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gile

    25. oktobar 2020 | 10:59

    Jedino što nedostaje ovom kultnom autu je motor od barem 100 konja,sve ostalo je prihvatljivo.

  • RODJAK

    25. oktobar 2020 | 13:10

    KAO YUGO 84 i 94 promenili branike i stavili metalik boju od dodatne opreme upaljac

  • Hrvoje

    26. oktobar 2020 | 06:08

    Bravo Rusi pravi auto.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA