Ako vam ukradu pametni automobil, sve što vam je potrebno su telefon i mobilna aplikacija

Iz aplikacije je u ukradenom autu aktivirala sirenu i farove, otvarala i zatvarala krov i prozore, puštala muziku...

  • 0
Tesla Model 3

Zaštita odraslih putnika: 96% / Zaštita dece u vozilu: 86% / Zaštita pešaka: 74% / Bezbednosna asistencija vozaču: 94 % / UKUPNA Euro NCAP OCENA: 350/400 // Foto: Tesla

Sve je više priča u kojoj su glavni junaci pametna vozila, koja na kraju nadmudre i ismeju kriminalce. Jedna takva "moderna basna" dogodila se nedavno, kada je vlasnica Tesla Model 3 automobila uspela da nadmudri lopove uz pomoć aplikacije.

Naime, australijanka Anabel Bret dobila je obaveštenje da se aktivirao bezbednosni alarm na njenom vozilu, kada joj je notifikacija stigla preko Tesla Mobile aplikacije.

Otišla je do garaže i tamo videla je da je automobil već ukraden. Odmah se, međutim, setila da je vozilo obezbeđuje Sentry Mode, zahvaljujući kome može da dobije snimak incidenta, ali i da prati vozilo putem aplikacije, piše Inside Evs.

Kada je shvatila da je vozilo u blizini pozvala je policiju, ali je i sama krenula u poteru. Iz Tesla Mobile aplikacije pokrenula je Valet Mode, kojim je aktivirala sirenu i farove, a mogla je i da otvara i zatvara krov i prozore, i da pusti muziku.

Vlasnica je preko aplikacije uspela i da uspori vozilo, a lopovi su ubrzo napustili vozilo i pokušali da pobegnu. Jedan od njih je u žurbi zaboravio vozačku dozvolu, zahvaljujući čemu je brzo identifikovan i priveden, prenosi PC Press.

Naravoučenije (za lopove): Pametni automobili su verovatno pametniji od vas!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA