≫ 

Ovo su najpouzdaniji automobili godine

U ovogodišnjem izboru američkog Consumer Reports-a trijumfuju japanski modeli, dok je najveći proizvođač električnih automobila na svetu neočekivano loše prošao

  • 32
5. Mazda CX-30 / Ukupan Euro NCAP rezultat: 342 Foto: Mazda

U ovogodišnjem izveštaju američke potrošačke organizacije Consumer Reports, koji se na američkom tlu smatra jednim od najznačajnijih, izneti su ovogodišnji podaci o pouzdanosti novih automobila.

Izveštaj je nastao na osnovu podataka o pouzdanosti aktuelnih modela, koje je dostavilo čak 300.000 vozača. Među njima, naravno, ima i dosta proizvođača čiji modeli nisu dostupni u Evropi, ali i onih koji se prodaju na našem kontinentu.

Toyota Camry Foto: Toyota

Ove godine prvo mesto je pripalo Mazdi, drugi je Lexus, a treća Toyota. Četvrta najpouzdanija marka je Buick, a peta je Honda.

U sredini ili na donjoj trećini liste nalaze se evropski brendovi: Mercedes na 20., Volkswagen na 24., Volvo na 18., Audi na 14. i BMW na 12. mestu.

Najbolje plasirani evropski brend je Porsche koji se našao na 9. mestu, dok su se na samom dnu po pouzdanosti našli američki proizvođači Tesla i Lincoln.

Porsche 911 Targa Foto: Porsche

U slučaju pobedničke Mazde, izveštaj Consumer Reports-a hvali mudru taktiku "konzervativnog redizajna" kod koga se ne ugrađuje nova i neproverena tehnologija, zatim platforme koje se kvalitetno unapređuju i pouzdane motore.

Vozači se, inače, žale gotovo na sve, od kvarova infotejnment sistema, menjača, motora pa sve do problema sa bojom i lakom.

Tesla Model Y Foto: Wikimedia/Kevauto

Kao najlošiji automobil pokazao se Tesla Model Y sa neverovatnim problemima poput neprofesionalno postavljenih panela, pa čak i vlasima kose koje su ostale tokom nanošenja boje, prenosi HAK.

A kada je o najkvalitetnijim modelima reč na prvom  mestu je Toyota Prius, slede Lexus NX, Buick Encore, Lexus GX, Honda HR-V, Toyota Prius Prime, Hyundai Kona, Audi A5, Audi A4 i Mazda CX-5.

(Telegrf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Caki

    20. novembar 2020 | 12:31

    Uvijek sam vozio Njemacke automobile i bio sam koliko-toliko zadovoljan njima... dok nisam presao na Japance. Sad imam Hondu Jazz i Toyotu Prius. Ne pada mi na pamet da se vise vracam Svabama. Japanska auta su ispred ovog vremena i to daleko. Odsad pa nadalje i ubuduce, samo Japanci!

  • Map

    20. novembar 2020 | 15:48

    Meni je najpouzdaniji, najlepsi i najbolji moj automobil jer ove ostale mogu samo da gledam a pri tome neke samo na slici

  • Boki

    20. novembar 2020 | 23:04

    Sama filozofija Mazde je predobra. Pre svega oni su se orjentisali na proizvodnju pravih automobila, koji nisu neki digitalni proizvod sa smešnim pravougaonim ekranima preko cele table. Dizajn enterijera je savršen, tu su i odlični materijali, sve je samo za poželeti. Nisu prešli na male turbo motore već su se odlučili za atmosferske što će ih sigurno gurnuti iznad konkurencije jer atmosferski motori imaju duži vek, veću pouzdanost i čistije izduvne gasove. Motori su im toliko usavršeni da su gotovo načujni, veću buku proizvodi Prius u električnom modu od Mazde, na niskom režimu rada. To je neverovatno, a razlog je izuzetna preciznost izrade mehaničkih delova.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA