≫ 

Google je upravo dodao novu funkciju u Android Auto koja će vam vožnju učinti zabavnijom

Integracija Google Assistanta u Android Auto može biti korisna iz više različitih razloga, među kojima je i zabava tokom vožnje...

  • 2
Apple CarPlay VS Android Auto Foto: Shutterstock

Sve veći broj automobila danas ima centralno postavljene ekrane infotejnment sistema, preko kojih je mogu obavljati različite funkcije i podešavanja.

Naravno, njihovu funkcionalnost je moguće proširiti povezivanjem sa pametnim telefonom, samo je stvar vlasnika da li će se odlučiti za Android Auto ili Apple CarPlay, u zavisnosti od toga koji mobilnu uređaj koriste. Ovi prvi sada imaju razlog da ažuriraju aplikaciju, budući daje Android Auto upravo dobio novu korisnu opciju.

Integracija Google Assistanta u Android Auto može biti korisna iz više različitih razloga, među kojima je i zabava tokom vožnje, zbog čega je aplikacija dobila mogućnost puštanje muzike pomoću glasovnih komandi.

Apple CarPlay VS Android Auto Foto: Shutterstock

Nju je sada moguće koristiti kako za puštanje muzike sa samog uređaja, tako i sa za to namnjenih aplikacija kao što je YouTube Music, koga Google i preporučuje kao "difolt" aplikaciju za Android Auto korisnike, ali i za Spotify, Deezer i druge muzičke platforme.

Međutim, iako je tek nedavno dodata, ova opcija je korisnicima već stvorila određene probleme prilikom reprodukcije. Tako, na primer, prilikom puštanja pesme pomoću Assistant-a često nije moguće precizno izabrati željenu verziju, a zbog toga što aplikcija od svih dostupnih nasumično odabira onu koju će da pusti, piše Auto Evolution.

Google Assistant pušta prvu verziju ili obradu pesme koja mu dođe na red i korisnicima ne ostavlja mogućnost da na jednostavniji način čuju baš onu verziju pesme koju žele.

Sada je, međutim, to ispravljeno dodavanjem tastera "Search results" integrisanim u Android Auto, koji bi sada trebalo da se pojavljuje u svim muzičkim plejeraima koji podržavaju Android Auto. Pritiskom na taster dobija se spisak pesama koja se poklapaju sa upitom koji je korisnik tražio, pa je dovoljno da vozač klikne na jednu od njih.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dago 1

    25. novembar 2020 | 16:14

    Na kom jeziku je dostupna govorna funkcija. Srpskog jezika nema nigdje. Koliko ljudi zna strane jezike koji funkcionisu. Svi mi znamo ponesto al za ovo treba dobro znati. Poruku na AplleCar ne mozes poslati na Srpskom, mozes, al prenos je nerazumljiv

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA