Iako je napravljen je da "leti" po zemlji, ovaj Bugatti je prava "legenda neba"

Specijalnom edicijom modela Bugatti Chiron odaje se počast pilotima iz Prvog svetskog rata koji su se takmičili u auto trkama vozeći automobile čuvenog francuskog proizvođača

  • 0
Bugatti Chiron "Les Legendes du Ciel" Foto: Bugatti

Po pravilu, nakon predstavljanja novog modela, proizvođači hipersportskih automobila kreću u osmišljavanje raznih specijalnih edicija, najčešće u čast određenih perioda ili važnih ličnosti sopstvene istorije.

Sličan je slučaj i sa Bugattijem, koji je ovih dana predstavio specijalnu ediciju Chirona pod nazivom "Les Legendes du Ciel" (fr. legende neba, nebeske legende), kojom odaje počast pilotima aviona iz Prvog svetskog rata, koji su početkom '20-ih godina u auto trkma vozili Bugattijeve trkačke automobile.

Samim tim, primetna je "avionska" tematika kada je o ukrasnim detaljima reč. Tu je nova specijalna Gris Serpent mat siva boja, koja je, po rečima predstavnika fabrike, inspirisana onom koju su nosili avioni '20-ih godina. Tu je i francuska "trikolor" zastava na pragovima, iza prednjih točkove, prenosi TopSpeed.

Avionska "tema" se nastavlja i u enterijeru, gde su paneli vrata ukrašeni crtežima aviona Nieuport 17 u trci protiv legendarnog Bugatti Type 13 - prvog trkačkog modela koji je poneo logo Bugattija. Svetlo smeđa boja materijala takođe je inspirisana prošlošću i starim "dvokrilcima".

Ova specijalna edicija, limitirana na samo 20 primeraka, koji će se prodavati po ceni od 2,9 miliona evra.

Automobil se samo vizuelno razlikuje u odnosu na standardni Chiron, što će reći da se ispod poklopca motora i dalje nalazi osmolitarski W16 kvod-turbo motor sa 1.500 "konja" sirove snage, koji "nebeskoj legendi" omogućava maksimalnu brzinu od fantastičnih 420 kilometara na sat!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA