Novi terenac sa poznatim imenom: Predstavljen Nissan X-Terra

Veliki SUV sa tri reda sedišta pokreće benzinac od 2,5 litra sa 165 konjskih snaga, dok snagu na dva ili na sva četiri točka prenosi sedmostepeni automatski menjač

  • 1
Nissan X-Terra 2021 Foto: Nissan

Posle pet godina od završetka proizvodnje prethodnog modela, Nissan je predstavio novi terenac pod imenom X-Terra, koji je u odnosu na svog prethodnika dobio crticu u imenu.

Ipak, nije u pitanju klasničan naslednik, već restilizovana i modernizovana verzija modela Nissan Terra, velikog SUV-a sa tri reda sedišta predstavljenog 2018. godine. Za ovo, skoro pet metara dugačko vozilo (tačnije, 4.900 milimetara), kao osnova je poslužila platforma najnovije verzije pikapa Navara.

Spoljni izgled karakterišu novi prednji LED farovi, redizajniran prednji gril i nove zadnje svetlosne grupe. Unutrašnjost kabine odlikuje veliki centralno postavljeni ekran infotejnment sistema dijgonale 9 inča i modernizovane kontrole. Još jedan ekran, dijagonale 11 inča, centralno je postavljen na krovu automobila i omogućava zabavu za putnike smeštene u zadnja dva reda sedišta.

Nov je i trokraki volan, u kabini su upotrebljeni kvalitetniji materijali, a poboljšana je i zvučna izolacija. Novi Nissan je bogatiji elektronskim sistemima bezbedne vožnje i asistencije vozaču, koji doprinose boljoj upravljivosti, kako na putu, tako i u terenskoj vožnji.

Nissan X-Terra je model prvestveno namnjen tržištima bliskoistočnih zemalja, odnosno Arapskog poluostrva, na koja dolazi isključivo opremljen benzinskim motorom zapremine 2,5 litara, sa 165 konjskih snaga i obrtnim momentom od 241Nm.

Terenac je dostupan sa pogonom na dva ili na sva četiri točka, dok je za prenos zadužen sedmostepeni automatski menjač.

Za sada nema informacija da li će novi Nissanov SUV biti dostupan i na drugim tržištima van područja Bliskog Istoka, gde će mu se cena, u odnosu na vrstu pogona i nivo opreme, kretati između 27.000 i 37.000 dolara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    27. novembar 2020 | 12:24

    Uh, odlicno izgleda, kad bi ga imali kod menadzera rado bih da iznajmio da ga oprobam.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA