≫ 

Toliko se "loži" na "Paklene ulice" da je napravio najveću kolekciju automobila iz filma na svetu

"Moj san je bio zeleni Mitsubishi Eclipse, pa sam nabavio jedan i sredio ga kao iz filma, pre tri godine. Odatle je sve počelo..."

  • 0
Automobili, tjunung, Fast and furious Printscreen: YouTube/Roads Untraveled

Broj filmova koji će ostati upamćeni po automobilima koju su u njima imali manje ili veće uloge svakako nije mali. Tokom dvehiljaditih, primat kada su automobili na filmu u pitanju svakako drži serijal "Paklene ulice", odnosno "The Fast and the Furious".

Njegova velika popularnost dovela je do stvaranja svojevrsne potkulture među ljubiteljima "budžnih" brzih automobila, i velikog porasta popularnosti "tjuninga" i "stajliga" i različitih vrsta takmičenja takvih automobila širom sveta.

Jedan od pripadnika ta potkulture je i Horhe Akosta iz Edmontona, u kanadskoj pokrajini Alberta, koji poseduje najveću kolekciju replika automobila iz Fast and Furious serijala - čak 24 primerka. Ali to nije sve, pošto već u planu ima nabavku novih.

- Moj san je bio zeleni Mitsubishi Eclipse, pa sam nabavio jedan i sredio ga kao iz filma, pre trigodine. Odatle je sve počelo - kaže on.

I dok drugi ljubitelji automobila iz serijala imaju, ne više od dva, tri ili pet automobila, Akosta je od početka želeo više od toga.

- Nisam želeo namerno da imam najveću Fast and Furious kolekciju na svetu, ali kada sam počeo time da se bavim postalo mi je veoma uzbudljivo!

Potom je počeo da uvozi automobile iz Japana, koje je potom sređivao i prodavao kako bi mogao dalje da ulaže u svoju kolekciju. A to može zaista da bude papreno skupo, budući da nekada samo ste posebnih branika i spojlera može da košta više od samog automobila.

Svoju kolekciju planira da uveća na 35 automobila, a već ima planove za nabavku i sređivanje njih sedam. Kaže da za sada uopšte ne zna da li će se ma tome i zaustaviti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA