≫ 

"Velika mačka" je upravo postala još moćnija i još atraktivnija

Novi najsnažniji Jaguar F-Pace SVR donosi brojne izmene karosetrije i enterijera, kao i poznati V8 motor sa 550 "konja" koji sada "vrti" na tačno 700 Nm obrtnog momenta

  • 0
Jaguar F-Pace SVR Foto: Jaguar

Perjanica Jaguarove ponude kada je najveći SUV model F-Pace u pitanju je sportska SVR verzija, koja je upravo dobila svoje unapređeno i restilizovano izdanje. Moćni terenac je postao još atraktivniji, ali i snažniji nego dosadašnji model.

Nov je prednji branik zajedno sa maskom hladnjaka, a usisnici za vazduha su povećani i oivičeni crnim elementima, pa sada ceo automobil izgleda atraktivnije i agresivnije. Pri tome je i hauba nešto duža nego ranije.

Pozadi su izmene nešto manje radikalne, ali se mogu uočiti takođe nove svetlosne grupe opremljene LED diodama, kao i drugačiji difuzor vazduha, u koji su integrisane dve dvostruke izduvne cevi.

Ono što se ne vidi na prvi pogled jeste snažniji V8 5.0 pogonski agregat sa mehaničkim kompresorom, koji i dalje oslobađa 550 "konja", ali je obrtni moment povećan za 20 Nm, na tačno 700 njutnmetara.

Uz unapređeno adaptivno oslanjanje, direktniji sistem upravljanja, električnu servo-asistenciju kočionog sistema i novu Dynamic Launch funkciju, Jaguar F-Pace SVR do 100 km/h stiže za tačno 4 sekunde, dok je maksimalna brzina sada 286 kilometara na čas.

Primetan napredak je napravljen i u enterijeru, pa je kabina sada u skladu sa ostatkom modernizovane game modela, obogaćena kvalitetnijim materijalima i novim infotejnment Pivi Pro sistemom sa 11,4-inčnim ekranom, dok se ispred vozača nalazi digitalna instrument tabla dijagonale 12,3 inča.

Novi Jaguar F-Pace SVR je već dostupan za poručivanje, po početnoj ceni od 86.900 evra, što je za nešto više od 2.000 evra više u odnosu na aktuelni model.

(Telegra.rs/TopSpeed)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA