≫ 

Radikalni potez "trokrake zvezde" razbesneo Amerikance

Jaguar i Cadillac su to već uradili, a sada je istim putem krenuo i Mercedes...

  • 4
Mercedes-Benz E klasa Foto: Mercedes-Benz

Sve manje novih automobila koji poklopcu motora imaju ponosno istaknut ukras koji predstavlja proizvođača. Razloga za to ima mnogo, ali je navodno bezbednost na prvom mestu.

Jaguar i Cadillac su svoje skulpture uklonili, a istim putem izgleda ide i Mercedes. U Americi se to već dogodilo, pa je sada E klasu nemoguće dobiti sa istaknutom trokrakom zvezdom, kod nas na Balkanu poznatom i kao "nišan".

Proces uklanjanja prepoznatljivog znaka sa haube popularnih "mečki" počeo je još 2009. godine na tadašnjim modelima E klase (W212), a kasnije se proširio i na ostatak game.

Kako piše američki Motor Trend, "3D ornament je postao stvar prošlosti i na E klasi". To se prethodno desilo manjoj C klasi, ali i SL-u, pa su trenutno jedini preostali modeli sa trokrakom zvezdom S klasa i GLS, prenosi Index.

Opcija koja američkim kupcima stoji na raspolagnju je uvoz iz Evrope, gde je još uvek u ponudi Exclusive paket opreme, sa obiljem hroma i uključenim znakom. Svi ostali kupci moraće da se zadovolje samo zvezdom na prednjoj maski.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sremcica

    18. decembar 2020 | 19:36

    MECKA BEZ ZNAKA KO SKOLA BEZ DJAKA

  • Burek

    18. decembar 2020 | 17:02

    30 eura kosta orginal kod mercedesa.kupis i zasrafis ja sam skinuo kod mene.

  • Boban

    18. decembar 2020 | 17:56

    I jeste glupo da imaš znak i na haubi i na rešetkama od hladnjaka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA