≫ 

Korišćenje Google mapa za navigaciju uskoro postaje mnogo jednostavnije i praktičnije

Novi vozački mod predstavlja kombinaciju dve aplikacije, Android Auto i Google Maps, sa dodatkom Google Assistant-a

  • 2
Google Maps, Gugl Mape Foto: Pixabay

Veliki broj savremenih automobila danas, na centralnoj konzoli, ima integrisan ekran infotejnment sistema sa kojim je moguće, putem Android Auto aplikacija, povezati pametni telefon.

Oni koji nemaju ekran u kolima, već za navigaciju koriste ekran svog pametnog telefona, uskoro će dobiti novu aplikaciju koja olakšava pristup sadržaju telefona tokom vožnje i vozačima omogućava upotrebu asistenta u Google Maps aplikaciji.

Novi vozački mod predstavlja svojevrsnu kombinaciju dve aplikacije, Android Auto i Google Maps, sa dodatkom Google Assistant-a.

U pitanju je novi interfejs koji će se naći na donjem delu prozora za navigaciju. Prečica za aktiviranje asistenta se nalazi u donjem levom uglu ekrana, dok je prečica za pristup drugim aplikacijama u desnom. Novi interfejs donosi i znatno pojednostavljeni način upravaljanja muzičkim plejerom.

Novi mod će se na ekranu pojaviti čim čim aktivirate navigaciju. Kao i u slučaju Android Auta, na ekranu je moguće primati poruke iz različith aplikicija i na njih odgovarati glasom.

navigacija Foto: Google

Dolazeći telefonski pozivi neće zauzimati ceo ekran telefona, kako biste i dalje mogli da imate pogleda na mapu.

Distribucija novog pomoćnog intrefejsa za Google Maps aplikaciju već je počela u SAD. Još uvek nema informacija kada će on postati dostupan korisnicima u ostatku sveta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    20. decembar 2020 | 15:41

    Nadam se da ce u UniRent-u. Menadzer rent a car, Autorentdoo imati u svojim automobilima ovu opciju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA