≫ 

Rusi potvrdili: Ovo je definitvno nova Lada Niva Travel

Novi terenac, koji će se u prodaji pojaviti početkom 2021. godine, je prema tvrdnjama proizvođača "izrazito moderniji"

  • 14
Lada Niva Travel

Foto: Lada

Najveći ruski proizvođač automobila AvtoVAZ u ponedeljak je i zvanično potvrdio ono što smo već imali prilike prošle nedelje da vidimo na fotografijama koje su "procurele" na internet.

Lada je upravo pokrenula proizvodnju svog novog terenca - Lada Niva Travel. Njegove prve zvanično objavljene fotografije potvrđuju dizajn viđen na onima od prošle nedelje.

Kao što smo već pominjali, redizajnirani model Lade Nive za 2021. godinu nastao je na osnovi prethodnog modela Chevrolet Niva, koga je do ove godine proizvodila zajdnička američko-ruska komapnija GM-AvtoVAZ ("klasična" Niva se već 15-ak godina nosi oznaku Lada 4x4). Novi model će proizvoditi fabrika "Lada Zapad Toljati".

Lada Niva Travel, koja će se u prodaji pojaviti početkom 2021. godine, je prema tvrdnjama proizvođača "izrazito modernija".

Novi terenac je dobio novi reljefni poklopac haube, drugačiju masku hladnjaka i prednje farove, dodatne šire zaštitne lajsne na bočnim vratima i lukovima točkova. Nove su i zadnje LED svetlodne grupe, kao i nešto istureniji branik.

Lada Niva Travel će imati, uslovno rečeno, gradsku i verziju prilagođenu za ozbiljniju terensku (off-road) verziju.

Ruski proizvođač nije objavio više detalja o tome da li su tehničke karakteristike terenca pretrpele neke bitnije izmene. Pretpostavlja da će novu Nivu i dalje pokretati poznati motor zapremine 1,7 litara sa 80KS, uparen sa menjačem sa pet brzina, uz stalni pogon na sva četiri točka i mogućnost blokade diferencijala.

Paketi opreme koji će se naći u ponudi biće objavljeni kada i cene. Pomenimo samo da se prethodni model Lade Niva na ruskom tržištu prodavao po cenama između 7.900 za osnovnu, pa do 8.900 evra za bolje opremljenu terensku verziju.

Video: Da nije bilo hrabrog saobraćajca dvoje ljudi bi bilo pokošeno na zaleđenoj ulici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    22. decembar 2020 | 12:45

    Ista je kao Chevrolet Niva, samo je prednji deo redizajniran, maska iskopirana Toyota. Svakako fali više originalnosti, mada je dizajn Nive manje bitan, bitne su njene sposobnosti.

  • Majkl Džondar

    22. decembar 2020 | 14:25

    Ovo fino izgleda za kod nas. Samo da nije skupo.

  • benzin sofer

    22. decembar 2020 | 17:59

    Elektro-vozac ce prvi da ih ispljuje zato sto neidu u korak sa svetom mora da bude na baterije sa elektricnim punjenjem

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA