Ovo je prvi albanski superautomobil

Illyrian Pure Sport bi do "stotke" trebalo da ubrzava za samo 2,7 sekundi, dok bi maksimalna brzina trebalo da bude oko 375 km/h

  • 29
Illyrian Pure Sport, prvi albanski superautomobil Renderi: Arrera Automobili / Promo

Izvesni Kendrim Tači iz Albanije objavio je nekoliko rendera na koji prikazuju izgled budućeg albanskog superautomobila - Illyrian Pure Sport.

Automobil neće ostati samo ideja, već Tači zaista planira da je pretvori u stvarnost, za šta će biti zadužena kompanija Arrera Automobili.

Tako će, ako i kada projekat bude kompletiran, Illyrian Pure Sport će postati prvi albanski superautomobil po međunarodnim standardima, piše Motor1.

Illyrian Pure Spor se svojim dizajnerskim rešenjima ugleda na italijanske modele, a njegova karoserija će napravljena od ugljeničnih vlakana.

Za pogon će biti zadužen General Motorsov LT2 V8 motor zapremine 6,2 litra sa 850KS, koji se ugrađuje u novi Chevrolet Corvette, uparen sa 8-stepenim Tremec menjačem sa dvostrukim kvačilom.

Prema prvim procenama, prvi albanski sportista bi od 0 do 100 km/h trebalo da ubrzava za samo 2,7 sekundi, dok bi maksimalna brzina trebalo da bude 375 km/h.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joja sa Kozare

    27. decembar 2020 | 11:16

    Veoma smo sposobni izsmejavati druge a sve svoje smo upropastili i pozderali.Imali smo Zastavu, FAP,Pionier itd.Danas nam svi smetaju.

  • Miki035

    27. decembar 2020 | 12:05

    Sami napred, mi ugasismo Fap a da je drzava nalozila da sva drzavna komunalna preduzeca kue kamione smecare od Fap a ne da kupuju strane Fap bi radio u 3 smene naredne 10 godine

  • R9

    27. decembar 2020 | 10:34

    Koliko su oboleli od potrebe da se prikazu kao Iliri... I zasto nasa Akademija Nauke ne reaguje?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA