≫ 

Ovo je najprodavaniji auto u Evropi, a svaki treći prodati je hibrid

Na testovima koje su sproveli nemački časopisi Auto Motor und Sport, Auto Bild i Auto Zeitung, Golf 8 je pobedio čak 16 protivkandidata

  • 5
Golf GTI Foto: Volkswagen

Volkswagen Golf je u prošloj 2020. godini ponovo bio najprodavaniji automobil u Evropi, sa oko 312.000 prodatih jedinica.

Golf osme generacije takođe je izabran i za najbolji automobil u Nemačkoj po izboru magazina Auto Motor und Sport, Auto Bild i Auto Zeitung.

Nakon predstavljanja krajem 2019. godine, "osmica" je uprkos pandemiji korona virusa zauzela prvo mesto po prodaji automobila u Evropi i Nemačkoj. U 2020. godini na evropskom tržištu je prodato više od 312.000 jedinica, a u Nemačkoj 134.000.

Volkswagen Golf 8 Foto: Volkswagen

Golf 8 je od svog predstavljanja dostupan u svim važnijim verzijama, uz GTI, GTD i GTE modela što mu je dalo poseban vetar u leđa. Velika potražnja za hibridnim modelima je takođe doprinela ovom uspehu. Zbog toga je do kraja godine svaki treći prodati Golf bio hibrid, prenosi Carlander.

U Nemačkoj novi Golf 8 je proglašen za najbolji automobil u kompakt klasi. On je na testovima koje su sproveli Auto Motor und Sport, Auto Bild i Auto Zeitung pobedio 16 protivkandidata.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sexo

    11. januar 2021 | 10:55

    A sto taj njemacki casopis ne kaze sta je najprodavanije u svijetu? Polovina prodaje golfa u Njemackoj je. Imam golfa VI GTD i toyotu RAV4, toyota je institucija za WV.

  • Dieselgate

    11. januar 2021 | 10:53

    Lošiji od 7-ice u svakom polgedu, posebno u pogeldu dizajna, mada je to isti auto, samo dosta ružniji. Zaista ne znam šta je tako dobro kod njega, još ne znam nikog da je seo u Golfa 8 da kaže kako mu se sviđa, čak i da je okoreli vagenovac. Jedini razlog zašto je Golf možda najbolji auto u 2020. je to što drugi auto u toj klasi nije ni izašao...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA