≫ 

Četvrt veka najjeftinijeg Porschea: Jubilarni Boxster 25 je "zauvek mlad"

Obeležavajući 25 godina od pojavljivanja modela Boxster, Porsche je pripremio specijalnu ediciju pod imenom 25 Years...

  • 2
Porsche Boxster 25 Years Foto: Porsche

Četvrt veka je prošlo od kako je svetlost dana ugledala prva generacija Porscheovog roadstera Boxster, inspirisana istoimenim konceptom iz 1993. godine.

Sada, 25 godina kasnije, Porsche je odlučio da ovaj obeleži jubilej specijalnom limitiranom verzijom od svega 1.250 primeraka, baziranih na aktuelnoj GTS 4.0 verziji, od kojih će svaki koštati od 94.986 evra.

Porsche Boxter Boxster koncept (1993) i Boxster 25 Years / Foto: Porsche

Automobil nosi veoma slične boje koje je imao i pomenuti koncept iz 1993. godine. Karoserija je u tzv. GT Silver metalik boji, dok su naplaci, rešetke bočnih usisnika, kao i oznake na vozilu u bakarnoj Neodyme nijansi.

Boxster 25 Years standardno dolazi sa crvenim sklopivim krovom sa natpisom "Boxster 25", dok je opciono dostupan i krov u crnoj boji. Isto tako, umesto standardnog enterijera od bordo kože, moguće je poručiti crnu unutrašnjost.

Pogonska jedinica je nepromenjena, pa jubilarnog Boxtera pokreće šestocilindarski bokser motor od 4 litara, snage 400 "konja", koji se isporučuje kako sa manuelnim i PDK menjačem, sa dvostrukim kvačilom.

Deklarisano ubrzanje od 0 do 100 km/h sa PDK transmisijom iznosi 4 sekunde, dok je maksimalna brzina 293 kilometara na sat.

Jubilarni Porsche Boxter prati promotivni video (koji možete videti u tekstu iznad) i slogan "Forever Young" (Zauvek mlad).

(Telegraf.rs/TopSpeed)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beogradske noći

    13. januar 2021 | 16:19

    Ljubitelji i poznavaoci brenda Porše smatraju da je Boxter najkvalitetniji model u odnosu cena/kvalitet/dobijeno.Porše ispod 2000 kubika koji je zadržao kvalitet i nivo uzivanja jedne 911-e.911 jeste klasika, auto koji se kupuje “once in lifetime”, kao Rolex, nasleđuje se sa oca na sina.Boxter je neopravdano smatran “ženskim Poršeom”.Sve pohvale za tekst, kao i za Boxter kao model.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA