≫ 

Uz ovu gumu ide i garancija na 130.000 pređenih kilometara

Sa prosekom od 20.000 pređenih kilometara godišnje, nova Nokian guma može da služi bar šest godina i da ostane u garantnom roku

  • 0
Nokian, guma, rupa na putu Printscreen: YouTube/Nokian Tyres

Finska kompanija Nokian, poznata kao proizvođač kvalitetnih i izdržljivih zimskih guma, upravo je predstavila svoj novi pneumatik, sa ciljem da pokuša da njime osvoji veći deo severnoameričkog tržišta.

Model nazvan Nokian One je guma za sve sezone (all-season), namenjena putničkim automobilima i posebno dizajnirana za "izazove" koje vozačima predstavljaju putevi Severne Amerike".

I ništa tu ne bi bilo čudno da Nokian ne tvrdi da su nove One gume u stanju da izdrže čak 130.000 vožnje, na koliko taj proizvođač daje garanciju za njih.

To znači da bi, sa prosekom od 20.000 pređenih kilometara godišnje, novi model Nokian guma mogao da služi bar punih šest godina i da ostane u garantnom roku. A sudeći da se u vreme pandemije korona virusa su celom svetu manje vozi, verovatno, i mnogo duže.

Nokian One guma će biti dostupna u veličinama od 14 do 20 cola. Njena cena još uvek nije saopštena, ali je finska kompanija najavila da će ona biti pristupačna.

Proizvodnja novih guma je već počela u evropskim pogonima kompanije u Finskoj i Rusiji, kao i u američkim u državi Tenesi.

Jedina mana u celoj priči je to što će, bar za sada, nova guma biti dostupna isključivo na severu američkog kontinenta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA